Срећнији "брђани"

Фудбалери Чукаричког победили су у гостима словеначке Домжале са 1:0, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европа.

Домжале - Чукарички 0:1 (0:1)

ДОМЖАЛЕ: Стадион Спортни парк, гледалаца 1000, судија: Ферментен (Белгија). Стрелац: Матић у 43. минуту (из пенала). Жути картони: Зец, Хорић, Корум (Домжале), Остојић, Д. Срнић (Чкарички), црвени картон: Добровољц.

ДОМЖАЛЕ: Видмар 7, Зец 6, Хорић 6, Трајковски 6, Добровољц 6, Морел 7, Ванцаш Пожег 7, Жунињо 7, Мајер 6 (Подлогар 6), Корум 7, С. Вук 6 (Коус 6).

ЧУКАРИЧКИ: Стевановић 6, Пјасентин 6, Стојковић 6, Остојић 6, Брежанчић 7, Д. Срнић 6, Јанковић 6 (Миросављевић), Матић 7 (Јовановић), Бојић 6, Павловић 7, С. Срнић 6.

 "Брђани" су имали среће јер су домаћи у наставку утакмици промашили пет-шест изгледних прилика. Међутим, резултат се гледа, а он је пред реванш нашег представника.

Чукарички је био бољи и опаснији тим у првом полувремену. Имао је дуже лопту у ногама, створио и неколико добрих прилика, док су се домаћини представили као екипа скромних знања и малих домета. Имао је у првом делу утакмице Чукарички све - осим завршнице. Прилике су завршавали непрецизним или траљавим ударцима, а у два наврата изврсно је интервенисао и голман домаћих Видмар. Ипак, и он је у 43. минуту био немоћан. Исправно досуђени једанаестерац искусни Игор Матић је прецизним ударцем претворио у гол и у заслужено вођство Београђана од 1:0. Не би било неправедно да је то вођство било и убедљивије.

На самом почетку другог полувремена Чукарички је могао да реши и питање победника у овом дуелу. Фертентен је поново досудио пенал за Београђане. Поново је ударац упутио Матић, али овог пута Видмар је био сигуран. Ипак, из ове ситуације Чукарички је изашао са значајном предношћу. Њихов ривал је игру наставио са играчем мање, јер је искључен Добровољц. Од тог тренутка тим Домжала као да је добио крила. Просто су кидисали на гол Београђана. Успели су да створе и неколико добрих прилика, тако да се стекао утисак да Чукаричком тек предстоје права искушења. Та стрепња се и обистинила. Словенци су у 63. минуту имали колосалну прилику да изједначе, али су се спетљали пред голом Стевановића. До краја утакмице било је још неколико одличних шанси за домаћина, али се резултат није променио.

Треба одати признање домаћину за приказано у другом полувремену у којем је имао играча мање. Био је далеко бољи ривал али није успео да постигне гол. Чукарички се враћа кући са значајном предношћу, али ће бити велика грешка ако се помисли да је реванш у Београду само формалност. Других 45. минута првог дуела показали су да спрам себе имају барем доброг противника.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести