Средства ФСС за обнову фудбалских објеката у Обреновцу

Фудбалски савез Србије (ФСС) упутио је захтев Влади Републике Србије да посебна средства која су прикупљена искључиво од стране ФСС

буду намењена за обнову на фудбалским објектима у Обреновцу, као подручју које је највише страдало у прошлогодишњим поплавама.

Одбор за хитна питања ФСС разматрао је данас план расподеле средстава за помоћ клубовима чија инфраструктура је оштећена у поплавама у мају 2014. године.

Средства на наменски рачун обезбеђена су ангажманом ФСС, како у сопственим редовима, тако и посебно код УЕФА и ФИФА, а план је да се новац не уплаћује клубовима на њихове рачуне, већ ће се плаћати потребни радови на обнови фудбалске инфраструктуре, уз контроле представника регионалних савеза и ФСС.

Одлучено је да 60 одсто укупних средстава наменски припадне клубовима за санацију штета насталих на основу поплава, а да преосталих 40 одсто буде доступно појединим клубовима Суперлиге као помоћ за санацију инфраструктуре на својим стадионима, а која ће бити извршена на основу сарадње са локалним самоуправама.

Фудбалски савез региона Западне Србије, на основу утврђене штете, добио је средства за санацију 33 терена - стадиона на својој територији.

Очекује се да ће у току наредне недеље бити завршен и тендер за извођача радова на санацији штете на територији Фудбалског савеза Београда, што се односи на 17 клубова.

Извршена је промена у календару такмичења ФСС због учешћа младе репрезентације на првенству Европе у Чешкој и селекције до 20 година на Светском првенству на Новом Зеланду, па ће првенство Прве лиге Србије бити завршено 23. маја, а Суперлиге дан касније.

Потврђено је да ће седница Извршног одбора ФСС бити одржана у уторак 3. марта у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести