Штајнер: Бразил ће бити добар домаћин ОИ

Шеф мисије тима Србије за Олимпијске игре у Рију 2016. године Дамир Штајнер рекао је данас да ће Бразил спремно дочекати 31. летње олимпијске игре. Штајнер је претходних

дана боравио у Рио де Жанеиру на састанку шефова Мисија, који домаћин Олимпијских игара традиционално организује годину дана уочи почетка такмичења.
"Општи утисак је да је град ушао у олимпијско расположење и да се у граду може осетити олимпијска атмосфера. Олимпијски парк још није потпуно готов, али су очекивања да ће све бити готово у првом кварталу наредне године, с тим што се већ сада види да ће Олимпијски парк изгледати импресивно" рекао је Штајнер.
Он је посебно био одушевљен изгледом Олимписког села.

"Олимпијско село је 90 одсто готово и вероватно ће бити најлепше село које је икада направљено за неке Олимпијске игре, а занимљиво је и да ће први пут једно олимпијско село имати излаз на плажу. Верујем да ће се спортисти тамо осећати сјајно", додао је Штајнер.
Делегације националних олимпијских комитета приликом боравка у Бразилу имале су прилику да обиђу све такмичарске објекте и упознају се са аспектима организације.

"Мислим да ће спортисти уживати у првим Играма у Јужној Америци. Имали смо прилике да обиђемо све спортске објекте и да видимо како теку припреме на терену, а обавили смо и један број састанака са људима који су одговорни за различите аспекте организације, како бисмо што боље припремили логистику и боравак наше делегације у Рију", рекао је Штајнер.
На Олимпијским играм у Рију, за разлику од претходних издања, кајакаши и веслачи биће смештени у Олимпијском селу са осталим спортистима и такмичиће се практично у центру града.  

"Овога пута кајакаши и веслачи имају изузетан објекат за тренинг и такмичење на центалној локацији у срцу града на Лагоји. Мислим да ће спортистима то значити и да ће им бити додатни подстицај и мотив за добре резултате јер ће овог пута имати прилику да осете Олимпијске игре у пуном формату", истакао је Штајнер.
Олимпијске игре у Рио де Жанеиру биће одржане од 5. до 21. августа 2016. године.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести