Старији за гол бољи

У тренинг утакмици два најбоља новосадска фудбалска тима, победа је припала старијем - Војводини. Воша је имала више од игре током читаве утакмице,

Пролетер - Војводина 0:1 (0:1)

НОВИ САД: Игралиште на Сланој бари, гледалаца 100, судија: Радаковић (Нови Сад), стрелац: М. Новаковић у 42. минуту. Жути картон: Гргић (Пролетер).

ПРОЛЕТЕР: БузаЏија, Вукаљевић, Кочовић, Чордашић, Швоња, Медић, Каранов, Десанчић, Комазец, Бошковић, Гргић. Играли су још: Лазовић, Драгојевић, Вукајловић, Лешков, Којчић, З. Новаковић, Милошевић, Зличић, Миросављев, Пековић, Петровић.

ВОЈВОДИНА: Кордић (Илић), Василић, Радовић, М. Новаковић, Станисављевић (Кременовић), Пушкарић (Јовић), Ковачевић, Ђорђевић, Динга, Павков (Мери), Стаменић.

а тренер Лалатовић искористио је прилику да шансу пружи играчима који нису играли у првенственом сусрету са Јавором.

Тренутак одлуке догодио се у 42. минуту када је корнер извео Александар Станисављевић а пред гол БузаЏије највиши и најспретнији био је штопер Новаковић који је лопту главом упутио у мрежу. Најбољу прилику у првих 45. минута имао је Станисављевић, који је извео слободан ударац са 20 метара, али је голман БузаЏија, уз помоћ стативе, осујетио улазак лопте у мрежу.

У другом полувремену Пролетер је имао прилику да изједначи, у 69. минуту ударац младог Милошевића, такође веома млади резервни голман Војводине Марко Илић одбранио је. Коначно, у 86. минуту сам је пред голмана  истрчао Џон Мери, али је чувар мреже Пролетера ногама зауставио његов ударац.

- Била је ово лепа провера могућности играча који нису наступили против Јавора - рекао је тренер Војводине Ненад Лалатовић. - Наравно да је увек лепо када се победи, а имао сам прилику да на делу видим играче из обе екипе, на које могу да рачунам. Има ту интересантних фудбалера, а сада се окрећемо суботњем првенственом сусрету у Новом Саду.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести