Штефанек: Имам "кратак фитиљ", али то ми помаже у спорту

Најбољи српски рвач Давор Штефанек, освајач пет медаља на Светским и Европским шампионатима, сматра да има реалне шансе да на Олимпијским играма у Рију настави са освајањем одличја.

Штефанек је прошле године у Ташкенту био првак света, а ове године у Лас Вегасу освојио је "само" бронзу.

"Циљ је да уђем у финале, а у финалу као што сам рекао прошле године кад сам био првак света све је могуће. Мислим да имам реалну шансу да освојим медаљу, надам се да ћу да оправдам зашто је рвање наш најтрофејнији олимпијски спорт", рекао је Штефанек Танјугу на дружењу српских олимпијаца и новинара у хотелу Москва.

На питање да ли би унапред потписао сребро, Штефанек је рекао:

"Искрено, да, зато што је медаља ту, али кад већ уђеш у финале, онда амбиције расту, постанеш гладан злата и желиш да га освојиш. Исто је било прошле године, уочи првенства света потписао бих бронзу, али кад сам ушао у финале желео сам злато и успео".

Он је открио и један део тајне добрих резултата.

"Имам кратак фитиљ у приватном животу, живац сам, то ми је мана, али у спорту ми помаже", истакао је Штефанек.

Према његовим речима за једног спортисту нема ништа лепше него кад на победничком постољу слуша државну химну и још једном нагласио колико му је значила награда листа "Спорт" за најбољег спортисту Србије за 2014, чак и испред Новака Ђоковића.

"То је био посебан осећај, равно медаљи на великом такмичењу, кад иза тебе буде најбољи српски спортиста у историји и најбољи на свету", закључио је Штефанек.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести