Штефанек: Очекујете медаљу и у Рију

Најбољи српски рвач Давор Штефанек, освајач бронзе на Првенству света у Лас Вегасу, поручио је данас да Србија може да очекује и медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016.

"Захвалан сам Савезу и тренерима што су веровали у мене. Њихова вера и моја истрајност довели су ме до бронзе и олимпијске норме", рекао је Штефанек на конференцији за новинаре у Медија центру.

Штефанек је после злата на шампионату света у Ташкенту 2014. освојио прошле недеље бронзану медаљу на првенству света у САД у категорији до 66 килограма.

Он је нагласио да је сада мотивисан да се максимално спреми за крајњи циљ - Игре у Рију.

"Сва ова такмичења су успутне станице до главног циља - Олимпијских игара. Конкуренција је у Лас Вегасу била мало јача него иначе управо због тога што су се оверавале визе за Рио", рекао је Штефанек.

Председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић истакао је да је рвачка репрезентација у Лас Вегасу у потпуности испунила зацртани план.

"Главни план нам је било освајање медаље и олимпијске норме и то је остварено. Бронза у Лас Вегасу управо због тога има снагу злата освојеног прошле године на СП у Ташкенту", рекао је Трајковић и оценио да су досадашњи резултати "прави путоказ за Рио".

Он је подсетио да Србија има прилику да освоји још две или три олимпијске норме, на предстојећа три квалификациона турнира.

Селектор рвачке репрезентације Сретен Дамјановић поручио је да ће се Штефанек сада спремати за одличје у Рију.

"Сматрам да смо овога пута веома близу олимпијске медаље", поручио је Дамјановић.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести