Штефанек одржао основцима јавни час рвања

Првак света Давор Штефанек одржао је јавни час рвања у земунској Основној школи “ Петар Кочић” и говорио о својим почецима и како је успео да постане најбољи.

- Треба да волите спорт, да верујете у себе и да много радите. Као мали сањао сам да постанем оно што сада јесам, најбољи на свету, али и даље имам велике амбиције - рекао је Штефанек.

Он је додао да жели да постане олимпијски шампион у Рију 2016. године.- Тада ће се испунити сви моји животни и спортски циљеви којима стремим пуних 20 година - казао је окупљеним ученицима Штефанек.Врхунски рвач је бројној публици причао о лепоте овог спорта, а неки од дечака су се опробали са светским прваком.

Захвате је коментарисао некадашњи рвач, а сада професор Факултета спорта и физичког васпитања у Београду Горан Касум.- Деци морамо овај наш најтрофејнији олимпијски спорт да приближимо што је више могуће. Морамо оваквим акцијама да заинтересујемо младе да почну да се баве рвањем, јер рвач је снажан као дизач тегова, брз као атлетичар, издржљив као триатлонац, гибак као гимнастичар и интелигентан као шахиста - рекао је Касум.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести