Стигао Рогач, меч с Похангом

БЕЛЕК: Иза фудбалера Војводине је половина припрема у турском Белеку, одрадили су вежбе у теретани, а онда су имали слободно послеподне. У току јутарњих часова, под диригентском палицом Бориса Нађа,

 на терену су тренирали једино голмани Вања Милинковић-Савић, Милан Јованић и Марко Кордић.

У петак касно увече,екипи се најзад прикључио Иван Рогач, досадашњи играч украјинског Волина из Лутска. Преко 190 цм високи дефанзивни везни фудбалер успео је да реши све правне зачкољице и испуни своју жељу – да се врати у Војводину. Он би требало да стави потпис на двоипогодишњу верност новосадском суперлигашу. Овај младић из Петроварадина рођен је 1992. године, али је рано, са само 12 година, отишао у пионирску екипу Црвене звезде и наступао за све селекције београдског клуба, осим сениора, после је играо за први тим Рада и БСК-а из Борче, а последња адреса била му је у Украјини.

- Испунила ми се жеља и заиста сам срећан и веома задовољан – рекао је Рогач, који се с Волином припремао у Лари поред Анаталије, а сада се преселио пар десетина километара даље и  заменио хотел. – Отегло се ово чекање, испали су неки проблеми, али је сада све иза мене и ево ме на припремама Војводине. Играо сам пре два дана у сусрету Волин – Јагодина (3:1), али сам на терену провео само 25 минута пошто сам добио ударац у ногу. Није то никаква озбиљнија озледа, нисам ништа желео да ризикујем и сада могу одмах да се пуном снагом укључим у рад са играчима Воше.

Веома задовољни због оваквог епилога били су Мићо Врањеш и чланови стручног штаба, јер су добили играча изузетне снаге и физичких предиспозиција, а на Рогачу је да покуша да се избори за место у екипи.  Војводина данас (15 часова) игра утакмицу против јужнокорејског Поханга. Реч је о троструком победнику Лиге шампиона Азије, вишеструком прваку своје земље и једном од најбољих клубова на овом континенту. Дрес  ове екипе носи и доскорашњи првотимац Воше Лазар Веселиновић, који се у петак увече видео са својим саиграчима и пренео им импресије из ове далекоисточне земље.

- Не верујем да ћу наступити против Воше, јер сам у прошлој контролној утакмици с једном кинеском екипом добио снажан ударац. Поханг ће највероватније наступити с првим тимом, што ће за Новосађане бити прави и тежак испит – најавио је Веселиновић.
Тренер новосадског тима Зоран Марић је нагласио да нема резуултатског императива.

- Као и у дуелу с пољским Погоном, Војводина неће играти с резултатским императивом. Наравно, очекује нас веома квалитетан ривал, који заслужује нашу пуну пажњу. Радује ме то што смо у првој тест утакмици одиграли тактички и тимски веома добро и надам се сличном епилогу и сада. Размишљамо још увек о томе да ли да изведемо два тима у два полувремена као против Пољака, или да измешамо поставе из те утакмице. Ближи смо другој солуцији. Шансу ће добити и новопридошли Иван Рогач,као и Грузијац Кокија који је на проби, а у конкуренцији за тим неће бити Слободана Новаковића, а највероватније ни Стефана Николића – најавио је Марић.
 

А. Предојевић
 

Изгледан долазак Станисављевића

У редовима Војводине с пажњом се прате и збивања на фудбалској пијаци. Рогач је стигао, а тренер Марић очекује вести о новим појачањима црвено-белих.
Како сазнајемо, све ближи доласку је десно крило Доњег Срема Александар Станисављевић, који би требао да замени отишлог Енвера Аливодића, а наставља се потрага и за једним шпиц играчем. Најчешће се спомиње име вође навале црногорске Зете Петра Орландића, мада је за овог играча интересовање показао и Партизан.

Новаковић почиње да тренира

Већ на првом тренингу у Турској озледу мишића листа десне ноге обновио је Слободан Новаковић и због тога је пропустио првих седам дана тренинга.По свој прилици мировање је завршено и Новаковић ће се придружити саиграчима на тренинзима.
- Доста је било мировања, време је да почнем с озбиљним радом и једва чекам да се то догоди – рекао је Новаковић.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести