Стојковић : Без алибија до подршке јавности

Након солидне увертире и победе против Кипра (2:1), „орлове“ очекује други тест, 31. маја против Израела у Новом Саду, а онда и 5. јуна, дуел с Русијом у Монте Карлу.

У Спортском центру ФСС капитен Бранислав Ивановић и другови наставили су с припремама после дана паузе, а на услузи новинарима био је голман Владимир Стојковић.

- Одрадио сам први тренинг с новим селектором и сигурно је да сваки тренер са собом доноси нешто ново. Неке ствари биће, наравно, другачије. На првом месту реч је о систему игре, а на нама је да што пре прихватимо захтеве селектора Муслина - истакао голман Стојковић.
Репрезентација ће имати три утакмице да се прилагоди захтевима селектора.

- Не треба очекивати ништа спектакуларно, јер морамо да се упознамо и са системом и са захтевима селектора, а опет важно је да у свим утакмицама оставимо добар утисак и покажемо напредак. Све је подређено старту квалификација и због тога је важно да свако од нас пружо максимум, како би достигли жељени ниво - констатовао је искусни чувар мреже.Многи су сматрали да су честе смене на клупи један од главних узрока за неуспехе.

- Слажем се да је било доста приче на ту тему, да је она била једна врста алибија у претходних шест година. Морам, међутим, да истакнем да је било ту свега и свачега што је утицало на резултате. Да се не враћамо на дешавања у Ђенови или против Албаније, ствари које нису биле фудбалске а које су утицале касније на атмосферу и целокупни амбијент. Увек смо кретали из неког дебелог минуса. Ми, играчи, ипак, сносимо највећу одговорност. И ту не постоји дилема. Исто тако, сматрам да и без селектора морамо да остваримо циљ и пласман на велико такмичење. Када то кажем, онда мислим на квалитет који поседује репрезентација. Добро је, наравно, да имамо селектора који је познат по дисциплини, особу која иза себе има трофеје и велико искуство.

Јавност тражи резултате, народ жели Србију на Светском првенству 2018. године.
- Пред собом имамо само једну обавезу и морање, а то је да одемо у Русију. Међутим, на том путу јавност не може да очекује од нас да побеђујемо са 5:0 или 6:0. То је давно прошло време у фудбалу. Видели сте, примера ради, да једна Португалија чека на победу против Јерменије до 89. минута. Сто пута сам рекао новинарима, хајде да победимо 1:0 и тако будемо ближи коначном циљу. Утисак је важан, али важнији је резултат.
Јединство је кључ успеха, као и хемија унутар тима, али и између играча, селектора и публике.

- Подршка је важна, она мора да се заслужи, али јасно је да с навијачима уз нас можемо много. И са медијима. Будимо сви позитивни, немојмо да тражимо само нешто лоше, него гледајмо напред како би се на крају сви радовали. У Русију желимо сви, и ми играчи, али и навијачи, новинари. Зато будимо заједно на овом путу до Русије - закључио је Владимир Стојковић.
Пре одласка у Нови Сад, репрезнттивци ће одрадити још један тренинг у Старој Пазови.

З. Рангелов
 

НОВИ ПРОБЛЕМИ ЗА СЛАВОЉУБА МУСЛИНА
Марковић напустио припреме

Селектор Славољуб Муслин баш нема среће с повредама играча на старту свог мандата:  Јуче је остао и без Лазара Марковића. Крилни фудбалер Фенербахчеа се прикључио изабраном тиму после финала Купа Турске, али је у договору са селектором напустио припреме. У поразу свог тима у одлучујућем мечутузрског Купа, Марковић је на терен ушао у 68. минуту уместо Алпера Потука. Нажалост, за двадесетак минута у игри обновио је повреду.
Из тима Србије су се због повреда већ повукли Немања Гудељ и Љубомир Фејса, док су меч с Кипром због финала Купа Израела пропустили Владимир Стојковић и Предраг Рајковић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести