Стрелци и гимнастичари добијају нове дворане

Након што је председник Владе Србије Александар Вучић говорио о

спорту у држави и о томе шта је све власт урадила за подршку српским олимпијцима, огласили су се и представници Града Београда.Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић рекао је да је осам освојених медаља на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру резултат системског рада и улагања у спорт и најавио је и да ће следеће године почети изградња стрељачке дворане и да ће и гимнастичари добити свој простор. Град Београд је 2014. године донео стратегију развоја спорта заједно са Владом Србије која већ сада даје резултате, наводи се у саопштењу.

- У последњих годину дана завршили смо атлетску дворану и бићемо домаћини Европског дворанског атлетског првенства следеће године. Атлетика нам је донела медаљу и ми у тај спорт улажемо и верујемо да ће бити још добрих резултата – истакао је  Никодијевић.

Он је додао да је Србија једина земља у Европи која је у Арену ставила базен за одржавање европског првенства.

- То су финансирали град и држава, зато што смо веровали да наши ватерполисти могу да обједине све три титуле и они су нам то на најбољи могући начин вратили.

Према његовим речима, Влада Србије и Београд су у договору са Кошаркашким савезом конкурисали за организацију квалификационог турнира, што су и држава и град финансирали, додајући да су кошаркаши то вратили медаљама у мушкој и женској конкуренцији.

- Све је резултат системског рада и плана, јер оно у шта смо улагали нам је и донело медаље. Град Београд не улаже у професионални спорт, већ у децу, како бисмо створили базу за нове шампионе. Повећали смо број бесплатних термина за млађе категорије са 14.000 на 18.700 сати годишње.

Он је истакао да је школски спорт база за све остале спортове и да је пре две године у школским такмичењима учествовало око 8.000, а у ове године више од 30.000 ученика.

- Да ствари нису случајне показује податак да одбојкашких екипа у школском спорту има више него фудбалских и кошаркашких - рекао је Никодијевић.

Најавио је да ће следеће године почети изградња стрељачке дворане, а и гимнастичари ће добити свој простор, истичући да је ти доказ да се системски улаже у спорт.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести