Суперлига: Шанса младим играчима

У последњем колу рукометне Суперлиге пред поделу екипа на горњи и доњи дом од по шест тимова, који ће се борити за титулу, односна за опстанак,

Војводина је дoмаћин Пожаревцу (18.50, ТВ Војводина). Као ни претходни, тако и овај сусрет нема резултског значаја за црвено - беле па ће  наступити у шареном саставу. Стручни штаб имаће више простора за испробавање тактика и припрему пред битне дуеле у плеј-офу. Подсетимо, у плеј - оф Војводина ће пренети највише бодова и имаће најмање седам предности у односу на најближе пратиоце Црвену звезду и Динамо.

- На папиру смо фаворити, а врло добро знамо да су утакмице које се сматрају унапред добијене у ствари су и најтеже - истакао је првотимац Војводине Милан Ђукић - Ипак, ми имамо искуну и квалитетну екипу и ако будемо испоштовали договор победа не би требала да буде доведена у питање. Позовем навијаче да испуне трибине и да победом дочекамо улазак у плеј - оф.

Тренер  Божо Рудић ни на овом сусрету неће моћи да рачуна на неколико стандардних играча. Повређени су Стојановић, Станковић, Вучковић, Арсенић, а доводи се у питање и наступ најбољег стрелца Орбовића.

- Као и утакмица против Металопластике и ова нам је прилика да пружимо шансу млађим играчима, који су током првенства имали мању минутажу - рекао је Рудић.
 
У  јесењем делу првенства  Војводина је на гостовању у Пожаревцу славила са 32:26. 

М. Фаркаш

Залет за плеј-аут
Пред рукометашима Југовића је последња утакмица лигашког дела такмичења, а потом их очекује надметање у плеј-ауту. У госте им долази Морава из Велике Плане, па ће то бити својеврсни дерби зачеља.

– Ради се о екипи солидног састава, искуснијој  од наше. Увек смо тешко с њима излазили на крај, посебно ће то бити вечерас пошто смо изузетно млади, али имамо потенцијал. Даћемо све од себе да славимо пред нашим навијачима и да овај први део шампионата завршимо победом. Ако успемо у нашој намери, то ће бити велики подстрек за такмичење у плеј-ауту – нагласио је пивотен Каћана Немања Ратковић.

Небескоплави ће имети велику подршку са трибина.
– Откако су у први план избили млади играчи,рођени Каћани, стигла је и већа подршка с трибина, што смо то на терену и те како осетили. Сетите се да смо уз помоћ навијача играли нерешено са Звездом, па верујем да ћемо вечерас забележити победу – нада се Ратковић. 

Утакмица у Храму почиње у 19 часова.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести