Суперлига Србије: Црвена звезда – Раднички 1:1 (0:1)

Фудбалери Црвене звезде поново су кикснули. На свом терену ремизирали су са Радничким из Ниша 1:1 (0:1), а шансу да Београђани славе прокоцкао је Александар Катаи, који је у надокнади вренмена (93.) промашио пенал.

БЕОГРАД: Стадион “Рајко Митић”, гледалаца: 15.000. Судија: Николић (Крагујевац). Стрелци: Јовић у 88. за Звезду, Росић у 36. минуту за Раднички. Жути картони: Петковић, Јовановић (Црвена звезда), Росић, Јовановић, Богдановић (Раднички). Црвени картон: Росић (Раднички).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић 6, Петковић 7, Ибањез 6, Јовановић 6, Мбођ 6, Ковачевић 6, Веред 7 (Ристић 6), Савићевић 6 (Грујић), Паркер 6 (Матос), Катаи 6, Јовић 7.
РАДНИЧКИ: Јовановић 6, Петровић 6, Д. Булатовић 6, Р. Булатовић 6 (Росић 7), Лакић-Пешић 6, Богдановић 6, Ђорђевић 6, Марјановић 6, Ђуричковић 7, Јовановић 6 (Игњатијевић 6) , Трифуновић 7 (Ђорђевић).

Фудбалери Црвене звезде поново су кикснули. На свом терену ремизирали су са Радничким из Ниша 1:1 (0:1), а шансу да Београђани славе прокоцкао је Александар Катаи, који је у надокнади вренмена (93.) промашио пенал.  Домаћин јесте имао иницијативу од почетка меча, али игра није била на жељеном нивоу. Несвојствено београдском клубу прескакала се средина терена, лопте су углавном ишле на Вереда, али су нишки дефанзивци лако отклањали опасност. Нишлије се нису одлучиле на такозвани бункер, али нису имале простора за неке комбинације па су углавном биле безопасне. Немоћ домаћих видела се најбоље у 36. минуту. После корнера са десне стране, нико није чувао Росића, који је главом сместио лопту у мрежу. На одмор се отишло минималним вођством Нишлија, а може се рећи само, јер је у 45. минуту Трифуновић пропустио изванредну прилику.

И наставак је почео у истом стилу црвено-белих. Мало акције виђено је 60. минуту, али непријатне, јер је дошло до чарки после којих је искључен, због другог жутог картона, играч Радничког Росић, а обе клупе остале су без једног свог представника због бурних реакција. Напокон, у 88. минуту Јовић постиже изједначујући гол - 1:1. У финишу сусрета, Катаи је проиграо Матоса који је оборен, а судија је с правом показао на белу тачку. Катаи је преузео одговорност, али је Јовановић одбранио. После одбране голмана Радничког Петковић је натрчао на лопту и промашио главом празан гол       
 

И. Лазаревић 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести