Суперлига Србије: Војводина - Јавор 2:0 (1:0)

Два прелепа гола одлучила су победника утакмице. Мајсторије које давно нису виђене на стадиону Карађорђе биле су дело Александра Станисављевића у 22. и посебно Огњена Ожеговића у 75. минуту.

НОВИ САД: Стадион Карађорђе, гледалаца 2.500, судија: Илић (Ћуприја). Стрелци: Станисављевић у 22. и Ожеговић у 75. минуту. Жути картони: Палочевић, Ђурић и Ожеговић (Војводина),а Милетић, Миловић, Стојаковић и Блажић (Јавор).

ВОЈВОДИНА: М. Кордић 7, Лакићевић 7, Настић 7, Пекарић 7 (Панков 7), Ђурић 7, Секулић 7, Палочевић 7, Иванић 7 (Бабић), Станисављевић 8, Стаменић 7 (Максимовић 7), Ожеговић 8.

ЈАВОР: Ђогатовић 6, Гајић 6, Милетић 7, Црномарковић 6, Миловић 6, Ђокић 6, Гафуров 6 (Зечевић 6), Чечарић 6, Стојаковић 7, Дражић 6 (Јосовић), Доцић 6 (Ађуру).

Два прелепа гола одлучила су победника јучерашње утакмице. Мајсторије које давно нису виђене на стадиону Карађорђе биле су дело Александра Станисављевића у 22. и посебно Огњена Ожеговића у 75. минуту.

Све до слободног ударца који је досуђен после прекршаја Миловића над Ожеговићем, није било изгледнијих прилика. Тада је лопту на неких 25 метара поставио специјалиста за слободњаке у црвено-белим редовима Станисављевић, а публика је са ишчекивањем пратила развој догађаја. Сјајно десно крило нациљало је леви угао гола Ђогатовића, уследио је сјајан шут и Војводина је водила са 1:0. У 29. минуту забележили смо и покушај Стаменића, али је овога пута голман Ивањичана био на месту.

Једину прилику у овом делу игре гости су имали у 31. минуту, када је веома добро шутирао Дражић, али је лопта отишла поред стативе. Кренули су агресивније играчи Јавора у наставку и имали више од игре, али нису успели да створе ни једну прилику. Међутим, у 69. минуту са готово 35 метара Станисављевић је извео нови слободан ударац. Лукаво гађао под пречку гола Ђогатовића, али је овај крајњом муком успео да је избије лопту у корнер.У 73. минуту Милетић је припретио домаћем тиму, али је Марко Кордић био опрезан.

У 75. минуту видели смо најлепши тренутак на утакмици. По десној страни одлично се пробио Лакићевић и послао центаршут пред гол Јавора. Најбоље је реаговао Огњен Ожеговић, који је маказицама преко главе шутирао у десни горњи угао, постигавши један од најлепших голова виђених на Карађорђу у неколико последњих година. Публика је на ногама поздравила овај чаробни потез, а Војводина је стекла пресудно вођство. У 81. минуту овацијама је са терена испраћен Мирко Иванић, а у 3. минуту надокнаде колосалну прилику пропустио је да реализује Огњен Ожеговић.

А. Предојевић 
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести