Сурова казна за грешке у низу

После Црвене звезде, Чукаричког, Доњег Срема, Јагодине и Напретка, фудбалери Борца из Чачка су шеста екипа која је однела бодове са стадиона “Карађорђе”. У 13 утакмица које су

 до сада одиграли као домаћини, играчи Војводине доживели су и шести пораз пред својим навијачима (1:3), на неки начин потврђујући да су изузетно дарежљиви као домаћини и да се никако не сналазе када се нађу у тој улози. Истина је, све мање гледалаца прати њихове мечеве у Новом Саду, али се чини да је то, између осталог, директна последица разочаравајућих игара и резултата када играју у свом граду.

- Клинци очигледно имају превелики респект, па и трему када играју у Новом Саду - рекао је Златомир Загорчић, шеф стручног штаба Војводине. - Управо та трема их савлада и, уместо да ми водимо, промашујемо прилике и допуштамо ривалу да све преокрене у своју корист. Пропусте смо против Борца чинили у низу и њихов ланац је кренуо после прве грешке, када смо кренули главом без обзира ка голу ривала. Шта да се ради, нису нам се ствари поклопиле и морамо да идемо даље. Ритам је такав и јуче смо тренирали и окренули се првој следећој обавези, а то је дуел с Вождовцем. И даље тврдим да ови момци морају да добију подршку јавности како би превазишли проблеме с којима се суочавају.

Два различита полувремена видело је тек око 500 гледалаца у дуелу Војводине и Борца. У првом, Новосађани су били тим који је имао иницијативу, створили су неколико шанси које, на њихову жалост, нису умели да материјализују и претворе у вођство, а онда су кола кренула низ стрмоглаву низбрдицу. На самом истеку 45. минута повредио се десни бек Јовица Василић, морао је да напусти игру, а на клупи Златомир Загорчић није имао одговарајућу замену. Због тога је у наставку на позицију уз десну аут-линију пребацио Јанка Тумбасевића, а све то проузроковало је конфузију на средини терена и распад игре фаворизованог тима Војводине.

Искуснији ривал из Чачка мирно је чекао своју прилику, није се залетао да што пре поентира све брзоплетију игру, али и јалову надмоћ новосадске екипе, а када је створио све предуслове, кренуо је у напад и за само два минута стекао одлучујућу предност од 2:0. Војводина је за тили час испустила нит вођења утакмице, покушавајући да са све већим бројем играча стигне до гола ривала, а онда је била сурово кажњена головима Мутавyића и Јевтовића у 76, односно 78. минуту. Тачку на победу Борца ставило је несуђено појачање Војводине у зимском прелазном року Раде Крунић.

Заиста, просто је несхватљиво колико су неопрезни, па и индолентни били домаћи играчи, јер код постизања сва три гола играчи из Чачка излазили су сами пред голмана Срђана Жакулу и није им било тешко да затресу његову мрежу. Младићи у црвено-белом јесу желели да постигну гол, али су се (или уопште нису) јако споро враћали у одбрану, што су Крунић и другови добро уочили и без милости преточили у велику предност.

Новосађани и даље заузимају четврто место на табели, али сада само с бодом више од Новог Пазара и у преосталих шест кола очекује их велика борба за пласман у квалификације за Лигу Европе. Распоред није никакав савезник Новосађанима, јер после Вождовца, домаћини су Партизану 2. маја, па остаје да се види може ли овај тим да се избори с ривалима, али и, што је много важније, са самим собом и да у наредној сезони поново игра европске сусрете.

A. Предојевић
 

Годишња скупштина

Одлуком Управног одбора ФК Војводина, у уторак ће се  одржати редовна годишња скупштина клуба. Седница највишег тела клуба почеће у 19 часова, у ФЦ „Вујадин Бошков“ (Новосадски пут 114) у Ветернику.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести