Све више девојака у рингу

У Србији је покренута кампања бесплатних школа бокса, која ће трајати до краја године. Њу спроводе клубови, а циљ је омасовљење овог спорта.Први промотер је наш најбољи ратник ринга Александар Дреновак.

Међутим, бокс није само спорт за припаднике јачег пола, јер све је више дама које долазе у сале и вежбају. Међу њима је и првакиња државе, наша репрезентативка и тренутно најбоља боксерка Сара Марјановић. Она студира, ради и тренира у Београду и заиста је прави пример и узор девојкама како се треба борити у рингу, али и понашати ван њега.

Жеља Марјановићеве је да се пласира на Олимпијске игре у Рију.- Тренирам у Републичком заводу за спорт и медицину спорта, уз стручни надзор тренера Љубише Игњатовића. Желим да освојим злато у Рију, али сам свесна да ће се та жеља испунити само уз паклени рад и одрицање - истакла је Сара.
Иначе, она завршава Учитељски факултет у Београду, а није јој тешко ни да ради у ЈП Путеви Србије. Ван ринга ауторитет не гради песницама, већ културом и лепом комуникацијом.

- Бокс девојке могу и рекреативно да тренирају, а да ли ће се такмичити, или не, нека оне одлуче. Међутим, племенита вештина ће им много помоћи да се ослободе негативне енергије, изграде карактер борца у животу, регулишу телесну тежину, остваре фер и поштен однос, као и да се одбране од насилника. Боксери и ми бесплатне школе овог спорта поклањамо деци Србије. Не без разлога, јер таленти због високих чланарина остају ван сала за тренинге - нагласила је Марјановићева.

Кампања ће се спроводити кроз промотивне тренинге на трговима, шеталиштима, школама, јер бокс треба да заузме место које му припада у српском спорту.

М. П.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести