Свечаност поводом 110 година Соколског друштва Војводина

У препуној великој сали Позоришта младих одржана је свечана Академија поводом 110 година Соколског друштва Војводина. Председник Соколског друштва Војводина Мирослав Ковачев

захвалио се свима који су били уз Друштво и помогли да оно траје и буде ту где јесте. Подсетио је и да је међу реткима Друштво успело да очува континуитет и изнедри мноштво репрезентативаца који су и данас његови најбољи амбасадори.

Поред кратких филомова који су подсетили на најважније моменте Друштва, данашњи чланови су приказали и исечке из својих гимнастичких кореографија, те креативног плеса. Проф. др Бранка Протић Гава подсетила је на управо промовисану Монографију, а заслужнима је председник Мирослав Ковачев уручио и захвалнице.

У име Матице српске примио ју је председник проф. др Драган Станић иначе председник Почасног одбора јубилеја, у име Музеја Војводине Јова Пауновић, један од коаутора Монографије, у име Покарјинског секретаријата за спорт и омладину, који свесредно помаже Соколе секретарка Мариника Тепић, а у име Градског већа Новог Сада Предраг Свилар.

Захвалнице су отишле и у руке декана Факулетат спорта и физичког васпитања проф. др Дејана Мадића, председника Савеза Соко Србије Јакоба Матића, који је Друштву уручио повељу поводом 110 година постојања, председнице ГШ Александре Бабић, председнице ГСВ Анико Жирош Јанкелић, Града Новог Сада, градске Управе за спорт и Радио-телевизије Војводине.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести