Тајсон Фјури опасно прети

Да ли ће се нађи борац да најзад са светског трона у професионалном боксу, у супертешкој категорији, најзад скине Украјинца Владимира Кличка, питање је које се поставља већ 11 година.

Видеће се вечерас (субота) у Диселдофу, када ће се наспрам Кличка у рингу појавити  Британац Тајсон Фјури, који има завидан профи биланс и дванаест година је млађи од владара планете у племенитој вештини. Борба је предвиђена да траје 12 рунди.

Фјури је на профи ринг излазио 24 пута и постигао исто толико победа, уз чак 18 прекида. Висок је 206 сантиметара и тежак 118 килограма. Откако је борба заказана Британац не престаје да брбља, као некада славни Мохамед Али. Истиче да га се Кличко плаши, да ће га нокаутирати и, најзад, скинути с трона који сваки професионалац прижељкује. Тако се понашао и на мерењу, чак је ривалу и серенаду певао. Он је већ обезбедио пет милиона фунти, а биће их и више јер помама за улазницама је изузетна и верује се да ће свих 55.000 места бити попуњено.

Није „Доктор чекић“, како зову Владимира Кличка, много обраћао пажњу на све те провокације, јер до сада их је имао много пута, чак деветнаест пута узастопно успевао је да одбрани појасеве најбољег на свету у ИБФ, ВБО, ВБА о ИБО федерацијама. Он је плесао на ривалову серенаду, смејао се и одрађивао свој део посла у „шадо“ боксу. Кажу многи да Владимир није атрактиван боксер, да помало успављујуће делује, да не јуриша фајтерски...

Но, он је остварио чак 64 победе, од чега 53 прекидом. То је биланс за наклон до земље. Падали су пред њим многи опасни ривали, с тим што је и он с ринга три пута силазио пре краја,толико има пораза. Висок је 198 сантиметара и тежак је 110 килограма, никада противнику не прети, а уочи меча с Тајсоном рекао је да ће борба бити добра и да ће његов млађи ривал покушати да му узме појасеве, али да ће и одговор бити у досадашњем стилу. 

М. Павловић

Британац боксовао у Сомбору

Сомборци могу да се похвале да су на делу видели Тајсона Фјурија. Наиме, овај момак је 2007. године био члан енглеске репрезентације на јуниорском првенству Европе, које је одржано у Сомбору. Тада је освојио сребрну медаљу, у финалу је поражен од руског борца.Интересантно је да је рукавице укрстио с нашим Кековићем, тада боксером београдског Радничког и победио. Ето, Кековића више и нема на боксерској сцени, а Фјури се бори за светску професионалну титулу.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести