Ђере: „Можда за неке ово није атрактиван меч, за нас је као финале, као да играмо за освајање „салатаре"!

Дејвис куп репрезентативац Србије - Ласло Ђере спада у ред најталентованијих тенисера наше земље и једна је од главних карика будућности нашег белог спорта.
Laslo Djere5
Фото: Ласло Ђере, фото: ТСС

Равно годину дана прошло је од дебитовања Ласла за Дејвис куп селекцију Србије. Прођу многе генерације, многи играчи који су увек стремили да обуку дрес у најелитнијем такмичењу, али стицајем разних околности никада не добију шансу. Дуго је на своју шансу чекао млади ас из Сенте, а онда су се отворила врата света. Имао је Ласло деби из снова, полуфинале Светске групе, препун стадион у Лилу, меч са трофејним Французима и судар са Цонгом. Јак отпор нашег аса, али задатак је у том тренутку био претежак.

„Да, имао сам ту и срећу и несрећу да одмах играм полуфинале, против топ светског играча пред њиховом публиком, успео сам већи део меча да се носим са свим тим, али на крају су ме сломили. И други меч слична фабула, само сам ја био у улози домаћина, меч у Нишу ове године против Америке, против Кверија, добијен први сет и велика борба у наставку, али победа је измакла. Зато меч у Краљеву верујем да ће бити моја трећа срећа и моја прва победа у Дејвис куп тиму Србије. Као јуниор такмичио сам се за селекције Србије, освојио сребро Екипно европско, верујем да ћу једног дана као професионалац стићи и до самог врха Дејвис купа, као што су то учинили наши асови 2010. Мој сан је исти и верујем да ћу га остварити заједно са колегама", каже 86. тенисер света Ласло.

Дејвис куп селекција Србије већ трећи дан вредно ради  у Спортском центру Ибар где ће бити одигран меч плеј офа Светске групе између Србије и Индије (од 14. до 16. септембра 2018) . Други рекет наше репрезентације Ђере задовољан је како протичу припреме за овај дуел.

„Од како смо стигли у Краљево влада дисциплина и велики рад. Меч против Индије схватили смо као и сваки претходни, крајње озбиљан и нема опуштања, без обзира што је противник на папиру слабији од нас. Опрезно и спремно за победу Србије улазимо у овај меч. Волео би, као и сви чланови репрезентације да публика препозна значај овог меча, да дође и подржи нас. Измењен је Дејвис куп систем такмичења и питање је шта ће донети већ наредна година. Можда прођу године, самим тим и каријере многих нас када будемо имали шансу да поново заиграмо код куће, зато овај тренутак треба искористити. Вредни смо, посвећени задатку, волели би да будемо награђени пуном халом, подршком наше публике. Можда за неке ово није атрактиван меч, за нас је као финале, као да играмо за освајање „салатаре", за нас је сваки меч Србије такав и овај пут ћемо дати све од себе да Србија буде срећна и поносна на нас",  истиче Ласло.

Снагу Ђереа видели смо и на управо завршеном УС Опену, али и током већег дела такмичарске 2018. коју је почео је са 85. места на АТП листи (најбољи ренкинг), али за Ласла ово није и крајњи домет. Играо је полуфинале АТП турнира у Истамбулу где је савладао Истомина, Сепија, Лоренција. Играо је финале челенџера у Риму (64.000 евра) и финале Простејова (127.000 евра), освојио је челенџер у Милану (43.000 евра), играо полуфинале АТП турнира у Гштаду (561.345 евра).

„Одиграо сам доста добрих мечева, остварио доста победа, задовољан сам учињеним до сада. Мислим да сам ове године направио велики помак како на АТП  листи тако и у односу на своју игру. Пуно сам јачи играчки и ментално што, јасно, моје самопоуздање диже за још степен-два. Тај квалитетни помак желим у наредној години максимално да искористим. Наравно, нема места самозадовољству и стагнацији која би неминовнои уследила када бих потпуно било задовољан приказаним играма у текућој години. Не, ја сам свесан да имам још много простора за напредовање, али то подразумева много рада, "крви и зноја". Радићу упорно да следећа година у мојој каријери буде још најбоља икада. Након Краљева одлазим на неколико челенџера по Европи. Надам се да ћу до краја сезоне направити још бољи ранг што би ми донело растерћеност на старту 2019. Пре свега најважније је да будем здрав, а за све остало потрудићу се да снови постану јава", закључио је Ђере.

Од овог сјајног играча и момка тек се очекују врхунски резултати на светској тениској профи сцени и у дресу националног тима Србије јер је он саткан и спреман за велика дела. Одлучни спортиста који  са обе ноге чврсто на земљи, изузетан борац кога води разум, а не импулс. И зато обећава...И зато га треба испратити у његовим настојањима да досегне врхове. 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести