Вимблдон: У финалу Серена Вилијамс и Анђелик Кербер

Серена Вилијамс, седмострука шампионка на теренима „Ол Ингланд клаба“, пласирала се у финале Вимблдона, пошто је у два сета победила Јулију Гергес.
serena vilijams, epa
Фото: Serena Vilijams, foto: EPA (JONATHAN BRADY / POOL)

Вилијамс, која се ове године вратила након порођаја, славила је резултатом 6:2, 6:4. Серени је за десето финале Вимблдона било потребно само 72 минута игре и у њему ће се састати са Немицом Анђелик Кербер.

Тенисерка из Америке до сада је освојила 23 Грен слем титуле и суботу ће имати шансу да се изједначи са Маргерет Корт (24).

Серена је добро кренула меч, одмах је кренула да притиска на сервис Немице, међутим после четири гема није било брејка (2:2).

Није успела у другом гему да искористи брејк лопту, али зато јесте у шестом. Серена је повела са 4:2, а потом је први сет добила са 6:2.

У другом сету поново је одузела сервис противници у шестом гему, потом је брејк и потврдила и повела са 5:2. Гергес успела је да се врати и да сервира за изједначење (5:4), међутим Вилијамс је направила брејк за велику победу.

Анђелик Кербер је у полуфиналу савладала летонску играчицу Јелену Остапенко резултатом 6:3, 6:3, после нешто мање од 70 минута игре.

Десета играчица на ВТА листи је је после 3:3 у првом сету направила серију од шест везаних поена којом је преломила питање победника, да би тријумф могао да буде убедљивији да није претрпела брејк у финишу, када је већ водила 5:1.

Она је на тај начин дошла до другог вимблдонског финала, пошто је 2016. у изгубила од Серене Вилијамс, а у суботу ће играти за трећи Грен слем трофеј у каријери, први у Лондону. Сада ће имати прилику за реванш Серени.

Исте године када је освојила УС Опен Кербер је најбоља била и на Аустралијан Опену.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести