Титула и мотива никада доста

Млади кик боксер Миљан Видовић, члан КБС Војводина Велетабак, има чиме да се поноси. Има 22 године, студент је треће године Медицинског факултета у Новом Саду и освојио је светску

и две европске титуле у сениорској конкуренцији у најтежој  дисциплини, К-1.

Такође, Видовић је и јуниорски првак света у лоу кику. Он је једини од српских репрезентативаца освојио злато на недавно завршеном Првенству Европе, у шпанском граду Билбау.

- У мојој категорији (до 81 килограма) било је 15 бораца, а ја сам све три борбе добио са 3:0. Имао сам заиста изузетне ривале, сви су носиоци медаља с највећих међународних такмичења. Иначе, скинуо сам чак 11 килограма за непуних месец дана, али нисам осетио неке тешкоће. Све сам их добио захваљујући боксерским ударцима, а највише користим предњи леви кроше иако сам дешњак – прича Видовић.

Борите се у најтежој  и најатрактивнијој дисциплини кик бокса, што је свакако велики изазов.

- Ова дисциплина одговара мом темпераменту. Волим да радим оно што је најтеже и увек се трудим да будем најбољи. Никада се не предајем, а волим изазове. Уосталом, сви профи борци управо раде К-1, а лоу кик мало ко и ова дисциплина полако одлази у засенак.

Колико вам значе сви ови успеси, а постигли сте их за прилично кратак временски период?

- Много ми значе и најважније је да увек имам мотив. Већ сам четири године владар Европе и света у својој категорији. На сваком међународном такмичењу пружам максимум и стално сам први. Једноставно, без икакаве лажне скромности, навикао сам се на златна одличја, а титула никад није доста.

Како успевате да будете тако успешни у изузетној конкуренцији?

- Ваљда захваљујући босанској упорности и лозничкој школи бокса, која негује песничење из некадашње Југославије. Тренери у класичном боксу су ми Драган Васиљевић - Дурунга, Зоран Лазић и Зоран Радић, а кик боксу ме учи мој тренер Миодраг Јотић. Иначе, волим класичан бокс, али морам да одрадим још многио профи борби у кику.

Већ 18. децембра у Новом Саду ћете се борити за европски појас у К-1. Шта очекујете?

- Ривал ће ми бити Мађар Ласло Шаб. С њим сам се борио у Билбау у финалу Првенства Европе и добио га. Одличан је борац и верујем да ћу бити бољи и сада. Иначе, мој меч биће пред главну борбу вечери у којој ће се Ненад Пагонис борити за светску титулу - најавио је Миљан Видовић.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести