Томић: Фаворити смо; Додић: Не претимо, али желимо Куп

Тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је данас да је освајање Купа Србије приоритет ове полусезоне, док његов колега Младен Додић верује да Јавор може да изненади

и подигне први трофеј у историји клуба.

"Куп је овог пролећа за нас приоритетно такмичење. Поштујемо Јавор, који је против Партизана увек играо мотивисано и рихватамо улогу фаворита, али нисмо надмени. Имамо пуно младих играца, који у комбинацији за старијима могу да донесу Партизану нови трофеј", рекао је Томић на конференцији за медије у Кући фудбала у Старој Пазови.

Заменик капитена црно-белих Дарко Брашанац рекао је да екипа спремно и мотивисано дочекује финале са тимом из Ивањице.

"Желимо да освајањем трофеја завршимо турбулентну полусезону. Респектујемо противника, али се надамо трофеју", рекао је Брашанац.

Тренер Јавора Додић истиче да је финале националног купа, после вечитог дерба, најважнија утакмица у српском фудбалу.

"Јавор никада до сада у историји дугој 104 године није имао прилике да освоји трофеј. Знамо да се Партизану не може претити, али ми желимо да први пут донесемо Јавору и Ивањици трофеј. У протеклом периоду такмичења добро смо играли, надам се да ће тако бити и и финалу", Додић.

Капитен Јавора Милован Миловић, иначе бивши штопер Партизана, казао је да очекује неизвестан меч.

"Била ми је част што сам у одличној генерацији, којој је припадао и Томић, играо за Партизан. То су лепе успомене. Без обзира на то, нама је циљ да остојимо трофеј и тако први пут нашем клубу и граду подаримо тако значајан успех", поруцио је Миловић.

Финале Купа Србије између Партизана и Јавора игра се у среду у Горњем Милановцу од 19 сати.

У случају нерешеног резултата после регуларног дела меча, играће се продужеци, а ако и тада буде нерешено, победника ће одлучити пенали.

Меч ће судити најбољи српски арбитар и интернационалац Милорад Мажић.
(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести