Тошић верује у нови почетак, Ирци самоуверени

Репрезентативац Душко Тошић рекао је да је коначно дошло време да српски фудбалери обрадују нацију, после осталих спортиста на Олимпијским играма у Рију,

и победом над Републиком Ирском на прави начин започну квалификације за Светско првенство.

"Није нас дуго било на великој сцени и сви смо свесни улога који носе квалификације за Светско првенство у Русији. Први меч је увек веома важан, јер у случају победе добили бисмо ветар у леђа. Крећемо практично испочетка, много је нових ствари и скоро да немамо права на грешку. Мислим да смо спремни за ову битку и очекујем победу", рекао је Тошић на конференцији за медије у Старој Пазови.

Он је додао да екипа мора да будем физички спремна на највишем могућем нивоу, пошто су Ирци управо баш такви.

"Веома су борбени, упорни, али уверен сам да је квалитет на нашој страни и то морамо да покажемо на терену", рекао је Тошић и додао да очекује да ће навијачи бити велика подршка.

"Народ у Србији воли фудбал, а после кошаркаша, ватерполиста и других спортиста, ред је да их и ми обрадујемо. Поготово после неуспеха наших клубова у квалификацијама за Лигу шампиона и Лигу Европе, све очи су упрте у нас", рекао је дефанзивац Бешикташа.

Везиста Душан Тадић веома добро познаје наредног ривала, истичући да највећа опасност прети од његовог саиграча из Саутемптона Шејна Лонга.

"Добро смо их снимили, све њихове врлине и мане. Лонг је незгодан, никад не стаје, док се Ирци ослањају на дуге лопте и могу да буду веома неугодни из прекида. Интелигенција увек може да победи физику, али у фудбалу знање без снаге тешко пролази. Битно је да уђемо добро у квалификације и остваримо победу", поручио је Тадић. 

Најјачој селекцији Србије су се из младе репрезентације и гостовања Италији вратили Немања Максимовић и Марко Грујић, који је рекао да му такав ритам не пада тешко.

"Немам дилему да смо квалитетнији састав у односу на Ирску, да имамо боље појединце, али све то морамо да покажемо на терену", закључио је Грујић.

Утакмица између Србије и Републике Ирске игра се у понедељак од 20.45 на стадиону Рајко Митић.

Ирци: Београд тешко гостовање, али смо самоуверени
Фудбалски репрезентивац Републике Ирске Сајрус Кристи рекао је данас да је веома тешко играти у Београду против селекције Србије, али да његов тим чека меч са великом дозом самопоуздања после одличног наступа на Европском првенству у Француској.

"Тотално смо фокусирани на Србију и свесни смо значаја тог меча. Очекује нас велика утакмица, неопходна је максимална концентација од првог минута и само тако можемо успешно да стартујемо. Знамо да је тешко гостовање у Београду, али идемо самоуверени после одличног Европског првенства", рекао је Кристи, а преноси Скај Спорт.

Десни бек енглеског друголигаша Дербија највероватније кренуће од првог минута, пошто Шејмус Колман није одиграо ниједан меч ове сезоне за Евертон због повреде зглоба.

"Селектор има поверење и на мени је да сачекам шансу. Свестан сам да је Колман испред мене, фантастичан је играч, а најважније ми је да будем у ужем избору", казао је Кристи.

Утакмица између Србије и Републике Ирске игра се у понедељак од 20.45 сати на стадиону Рајко Митић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести