Тренинг дуели најавили спектакл

Све је спремно за данашњи спектакл на Мишелуку, где ће тачно у подне почети кружна 34. ауто-трка „Велика награда Новог Сада 2016“. Ради се о првој трци од шест

које су предвиђене у календару Спортског ауто и картинг савеза Србије и која ће се бодовати за отворени шампионат Србије. На трци се очекује наступ више од 80 такмичара из Србије, Македоније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а поклоници брзе вожње моћи ће да уживају у надметањима у 11 класа, односно пет дивизија.

Јучерашњи квалификациони тренинг на стази на Мишелуку, која се истиче по свом распореду кривина и праваца, наговестио је да ће данашња трка превазићи све досадашње, нарочито у организацији и безбедности, да ће то бити још један незабораван и адреналински догађај, и да је организатор Спортски ауто-мото картинг клуб 021, уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, спремно дочекује истински ауто-мото спектакл.

Квалификациони тркачки дан на Мишелуку, јуче је завршен тренингом дивизије 1, Југо 55 - мали Н, где је најбржи био Петар Јовановић, који је на другој вожњи направио боље време. Јовановићу је било потребно минут, 57, 890. Друга позиција припала је Вуловићу, који је прву позицију изгубио у последњем кругу за 0,042 секунде. Са треће позиције кренуће Зоран Милисављевић. Занимљиво је то да се пријавило на опште изненађење 30 такмичара.

Током данашње трке Хибридом (дивизија 2 - Југо 55 на коме су измене дозвољене) ће предводити Душан Настасијевић, који ће кренути испред Предрага Ламбаше, а Ненад Мијаљевић са треће. Ненад Савић стартоваће  као првопласирани у дивизији 3 (1400 Н и Е1 и 1600 спорт). Иако други тренинг уопште није ни возио услед квара, Савићево време из првог круга је било довољно за прво место. Из првог стартног реда кренуће и Александар Маринковић, испред Мирка Деретића и Радмила Војновића. Занимљиво је то да је Савић возио Југа са убаченим знатно јачим мотором, такмичећи се против Пежоа 106, Фолксваген Пола, форда Фијесте...

У најјачој дивизији, у којој се возе класе 7, 8 и 11, након два тренинга одвезена на новосадском Мишелуку, Зоран Кастратовић стартоваће на први у Дивизији 4. Кастратовић, са прерађеним реноом Клио, током другог квалификационог времена није успео да „скине“ своје време, те с временом 1,31,101 стартује из првог стартног реда, уз Александа Тошића који је током другог тренинга успео да поправи време. Занимљиво је то да је прошлогодишњи победник у класи 2000 СП Дарко Божиловић имао тек четврто време.

Уз стандардно најзанимљивије класе Мали Н и Хибрид, враћа се и чувени “Фића куп” (дивизија 5). Међу ентузијастима Слободан Ђурић одвезао је најбржи круг у класи 1, популарни „Мали Н“, испред Петра Јовановића и Небојше Бабића.

- Јучерашњи тренинг показао је да ће љубитељи брзине и адреналина још једном уживати у спектаклу, пошто је јучерашњи квалификациони тренинг протекао у изузетној организацији, уз строго поштовање сатнице, расположење је било на високом нивоу и да, осим неколико кварова, није било судара. Ако је судити на основу тренинга у дивизији 1 где су се три-четири такмичара нон-стоп смењивала у вођству, дуели са квалификација могли би да буду весници добре трке. Такође, очекујемо да ће прошлогодишњи број посетилаца од 10.000 бити премашен, јер узбуђења ће бити на претек - рекао је уредник сајта “трке.рс”, који ће уживо преносити дешавања с Мишелука, Игор Гашпаревић.

Улазнице за „Велику награду Новог Сада” коштају 300 динара.

Јово Галић

Хуманост

Председник Спортског ауто-мото картинг клуба 021 Марко Сандики подсетио је да трка има и хуманитарни карактер, јер ће један део средстава од продатих улазница отићи у хуманитарне сврхе.

- Нема сумње да ће данашња трка бити прави спектакл, много великих борби, надам се без инциндената, али и да ће бити велика посећеност и да ћемо успети у нашој хуманој мисији - нагласио је Сандики.

Лалушићев Сеат
Посетиоци на Мишелуку имаће прилику да виде изложен аутомобил “Сеат Леон Цуп Рацер“ нашег представника у шампионату Европе Младена Лалушића.

Ради се о потпуно прерађеном и спуштеном аутомобилу с којим Лалушић успешно наступа на тркама широм Старог континента.

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести