У фудбалу не постоје лаке ствари

Основни циљ постигли су фудбалери Војводине у првенственом дуелу с Металцом, победивши Милановчане са 3:2 и уписавши три важна бода. Игром у првих 45 минута црвено-бели су сигурно испунили очекивања,

 јер су у том периоду стигли до велике предности (3:0). Међутим, у наставку су Новосађани стали, дозволили гостима да се размахну и постигну два гола. То је наљутило шефа стручног штаба Златомира Загорчића, који је наговестио да ће имати шта да каже играчима у свлачионици и да је недопустив начин игре и понашања које су његови ученици испољили у другом полувремену.

- Наравно да смо обавили нешто оштрији разговор, али он је остао у свлачионици, није за јавност и верујем, према начину на који тим тренира ових дана, да нам се сличне слабости више неће понављати - рекао је Загорчић. - У други део недељног дуела ушли смо с дозом потцењивања, по принципу “лако ћемо”, а сигуран сам да су играчи схватили да тога више нема у модерном фудбалу и да не постоје лаке ствари. За сваки резултат и гол мора да се ради и уложи велики труд.

Војводина је одиграла тренинг утакмицу с екипом Пролетера, у којој је резултат био 0:0. О томе колико је овај сусрет послужио сврси, тренер црвено-белих је кратко рекао:- Генерално, ове утакмице организујемо како би играчи с мањом минутажом имали прилику да играју и да одржавају форму. Мислим да је дуел с Пролетером с тог аспекта био користан.

У суботу новосадски суперлигаш игра утакмицу 10. кола првенства, у којој му у госте стиже традиционално неугодна екипа Рада. Тим с Бањице има позитиван скор у односу на Новосађане и та чињеница вероватно тера на опрез Загорчића и читаву екипу.- Припремамо се као за сваки други дуел - категоричан је  тренер Војводине. - Генерално, не обраћам пуно пажње на традицију, нити на последње резултате Београђана. Знамо шта је наш циљ, хоћемо да упишемо нова три бода, али сам свестан и тога да је Рад екипа која хоће да се надмеће, да игра фудбал и неће нам бити лако и једноставно да замисао остваримо. Таква је оријентација колеге Милановића који води екипу Рада, а на нама је да сусрет што боље припремимо и покажемо право лице.

Занимало нас је и то да ли ће бити неких промена у тиму, односно каква је ситуција с повређеним играчима, пре свих с голманом Срђаном Жакулом и капитеном Нином Пекарићем.- До суботе има још доста времена и мени је најбитније то што видим да сви кандидати за тим одлично раде. Сигурно је да ће на терен истрчати они за које моји сарадници и ја проценимо да су најспремнији и да могу да остваре зацртани план. Срђан Жакула је у тренингу, повољнија је ситуација с његовом повредом примицача, док је Пекарић и даље на поштеди. Он је обновио повреду леђа и морамо да будемо стрпљиви, односно да се надамо да ће веома брзо поново бити у екипи - казао је Златомир Загорчић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести