У легенду испраћен Лазар Васић

Чланови породице, бројни пријатељи и поштоваоци лика и дела легендарног голмана ФК Војводина, познатог спортског новинара и публицисте, песника и боема, као и запослени у новосадском клубу и чланови

 Управе опростили су се од Лазара Васића. На комеморативној седници, која је одржана поводом смрти овог фудбалског великана, у име клуба говорио је члан УО Душан Влаовић, који је, између осталог, рекао:

- Када се спомене име Лазара Васића, прва асоцијација јесте да је он био један од најбољих голмана у 100-годишњој историји ФК Војводина. Уз то, био је и један од бардова спортског новинарства у Новом Саду и у „Дневнику“ је провео пуних 20 година, био члан спортске рубрике овог листа и њен дугогодишњи уредник. Уз све ово, био је и један од покретача и први уредник ревије ФК Војводина, која је почела да излази 1957. године, дакле у време када је још био активан фудбалер нашег клуба.

Дугодишњи хроничар ФК Војводина Петар Ђурђев говорио је о лику и делу Лазара Васића. - Он је пуно допринео, заједно са саиграчима, да о Војводини почне да се говори с великим поштовањем у некадашњој Југославији, па и у Европи. И Васке и његови саборци пуно су урадили за клуб и издвојили се као величине које су с правом исписивале и ушле у његову историју. Као саиграч био је спреман да увек помогне друговима из екипе, а као новинар био је један од утемељивача одличне сарадње ФК Војводина и листа „Дневник“ која, ево, траје и данас – казао је Ђурђев.

Душан Влаовић је закључио скуп речима да легенде никада не умиру и да је сигуран да Лазар Васић и с неба гледа и чува свој клуб. У вечност је великан новосадског и српског фудбала испраћен звуцима романсе „Некад сам и ја волео плаво цвеће“, коју је одсвирао тамбурашки оркестар „Александар“ из Новог Сада.

Испраћај на кремацију Лазара Васића је у суботу у 12 часова, на Градском гробљу у Новом Саду. 

А. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести