У Партизану задовољни прелазним роком

Последњег дана прелазног рока у Партизану је било бурно. Црно-бели су довели тројицу играча, али остала је једна неиспуњена жеља – Мирко Иванић из Војводине. Црно - бели су

чинили све не би ли ангажовали овог одличног играча, али нису успели. Због тога су се окренули другим именима па су ангажовали некадашњег репрезентативца Алена Стевановића (24). Стевановић је као велики таленат играо у Интеру, затим у Торину, Торноту, Барију и Специји,  а долазак у Хумску је за њега, као и за Валерија Божинова, покушај повратка у врхунски фудбал. Стевановић је потписао уговор на три године, а о њему тренер Зоран Милинковић има само речи хвале.

- У једном тренутку он је био наш најперспективнији фудбалер. Много о њему говори податак да је из Радничког из Обреновца отишао право у велики Интер. Због велике конкуренције тамо се није најбоље снашао, али ми знамо да он није заборавио да игра фудбал. Добили смо универзалног везисту, који може да игра и на средини и по страни, тако да смо врло задовољно обављеним послом – рекао је Милинковић.

Црно-бели су довели и двојицу левих бекова, Никола Лековић (25) који је дошао на једногодишњу позајмицу из пољске Лехије,  Александар Субић, капитен Борца из Бањалуке, се обавезао на четвородишњу верност.

- Ради се о момцима које смо пратили неко време. Лековић је наше дете, момак који би могао да попуни празнине на левом боку. Силно је мотивисан да се докаже и увери Пољаке да су погрешили што му нису дали већу шансу. Субић је такође врло занимљив и видећемо ко ће се од њих изборити за место стартера казао је стратег црно – белих.

Милинковић је задовољан летњим прелазним роком.

- Довели смо само играче који могу озбиљно конкурисати за тим. Божинов је почео да показује свој раскошни таленат, Оумару је већ велико појачање, док ће Фабрисио, уверен сам, бити све кориснији и у одбрани. У њему смо до сада добили играча који има јако прецизну дугу лопту, одличан ударац, само још да побољша дефанзиву – истакао је Милинковић.

И. Лазаревић

 

Дошли – отишли

У Партизан су овог лета дошли: Марко Јевтовић (Нови Пазар), Никола Трујић (Напредак), Абубакар Оумару (Беверен), Валери Божинов (Триестина), Ален Стевановић, Никола Лековић и Александар Субић. Из Хумске су отишли: Бранко Илић (Астана), Немања Којић (Гацијантеп), Никола Дринчић (Макаби Хаифа), Владимир Волков (истекао му уговор), Саша Марковић (истекао му уговор) и Милан Лукач (Акхисар Белдијеспор), а на позајмицу у Вождовац прослеђен је Ненад Маринковић.

Прилику да оду из Хумске имали су Петар Грбић и Предраг Лука, али су одбили понуде Шерифа из Молдавије и Новог Пазара.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести