У табору Хрватске велика туга после елиминације од Португала

Везни фудбалер репрезентације Хрватске Иван Ракитић много се изнервирао након елиминације с

Европског првенства у Француској. Хрвати су изгубили од Португала у осмини финала голом Рикарда Кварежме у 117. минуту меча у Лансу.

- Ово је најгори начин да се изгуби. Нема у спорту увек правде. Понекад је фудбал једноставан, а понекад најглупљи спорт на свету. У суботу је за нас био ово друго - рекао је Ракитић.

Меч у Лансу је био досадан до средине другог продужетка, када је Хрватска замало повела, погодила је и стативу, након чега је уследила сурова казна.

- Били смо бољи, али то је фудбал. Нисмо искористили своје прилике и онда смо примили гол. Поносни смо што смо својим играма на овом ЕП вратили навијаче, јер када смо кренули у Француску нико није био уз нас - рекао је голман Данијел Субашић.

После меча, поруку за Хрвате имао је човек одлуке Кварежма.

- Неки од њих су превише причали пре утакмице, а зна се где се прича – на терену - поручио је некадашњи играч Барселоне, Интера и Челсија.

За разлику од Кварежме, репрезентативци Португала Кристијано Роналдо и Пепе показали су колико су велики људи и спортисти. Иако су често критиковани због свог понашања на терену, пре свега Пепе који често улази у конфликте, они су, уместо да славе пролазак у четвртфинале Европског првенства, тешили ривала. Португалски тандем је помогао свом саиграчу из Реал Мадрида Луки Модрићу да лакше преброди пораз.

- Тужни смо, много смо тужни. Разочарани, нисмо заслужили овај пораз. Ми смо стварали прилике, али их нисмо реализовали. Они су једну своју претворили у погодак. Имамо феноменалну екипу, одиграли смо одличан турнир и нисмо заслужили овакав крај. Видећемо, долазе нове квалификације ускоро, треба видети. Биће још прилика и ја мислим да ово ипак није крај ове генерације - рекао је Модрић.

 

Капитенов опроштај

Поразом од Португалије у осмини финала Европског првенства, репрезентативну каријеру окончао је Хрват Даријо Срна. Сјајни десни бек је одиграо 134 утакмице за „ватрене”, за које је дебитовао 20. децембра 2002. године против Румуније.

Иако су многи сумњали у његову форму уочи ЕП, тражећи да на десном боку игра Шиме Врсаљко, Срна је опет показао да, иако је ушао у 34. годину, нема конкуренцију у националном дресу. Преводио је Хрватску у Француској, иако му је на дан првог меча на ЕП преминуо отац.

Након меча у Лансу, познат као велики емотивац, Срна је заплакао, свестан да последњи пут игра за репрезентацију. Четврти је стрелац у историји своје земље са 22 гола, а испред њега су само нападачи Давор Шукер, Едуардо да Силва и Марио Манyукић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести