У Воши спремни за велики изазов

После тешког гостовања у Сурдулици и утакмице с домаћим Радником (2:2), фудбалери Војводине нису имали пуно времена за одмор. У среду одлазе на гостовање у Торино, где ће у четвртак (од 21 час)

 одиграти прву утакмицу 3. кола квалификација за Лигу Европе са Сампдоријом. После уводних дуела у европској конкуренцији које су успешно одрадили, против мађарског МТК и летонског Спартакса, пред црвено-белима је много озбиљнији испит. Насупрот тиму шефа стручног штаба Новосађана Златомира Загорчића, наћи ће се Сампдорија, тим из италијанске Серије А и ривал који изазива поштовање.

- Комплетирали смо материјал који садржи све битне информације о Сампдорији - рекао је Загорчић. - Реч је о великом клубу према којем осећамо респект, али сам убеђен да ћемо у сутрашњу утакмицу ући без страха. Играчи су спремни да одговоре изазову, иако нема сумње да улога фаворита припада домаћину. Покушаћемо да у Торину изборимо повољан резултат, што подразумева да, пре свега, постигнемо барем један гол, а био бих задовољан и нерешеним исходом. Италијани имају неколицину фантастичних играча у тиму, али је и наш мотив велики. Због оваквих утакмица тренирамо и играмо фудбал.

Моћи ће Загорчић да рачуна и на опорављеног капитена Нина Пекарића, који је био одсутан још од летњих припрема на Златибору због повреде леђа. Доктор Борко Вукосав дао је дозволу одличном штоперу и он ће бити у комбинацији за почетни састав на стадиону Олимпико.- Не бих трошио речи да објасним с како великим клубом се састајемо и колико је то значајан испит за све нас - рекао је Пекарић. - Нећу ништа ни да обећавам, осим тога да ћемо се потрудити да достојно представљамо наш клуб, град и српски фудбал у целини.

Тренер Загорчић на пут у Италију води укупно 20 играча, а једино су из екипе и даље одсутни повређени Миљан Мрдаковић и оперисани Саша Ћурко. По доласку у Торино, новосадски фудбалери ће се сместити у хотелу, а у вечерњим сатима, прецизније од 19.30 часова, одрадиће тренинг на Олимпику, како би се упознали са тереном и условима за игру.

Чартер лет, у среду, с Аеродрома “Никола тесла” у Београду, заказан је за 10.30 часова, а у експедицији Новосађана биће и бројни новинари, као и пријатељи клуба, односно чланови управе.

А.Предојевић

Могућ састав Војводине

Иако Златомир Загорчић као по правилу избегава могућност да се изјасни о саставу тима с којим ће почети утакмицу, па ни овог пута то није учинио, усуђујемо се да понудимо могућу комбинацију екипе Војводине у дуелу са Сампдоријом.
Сусрет би  могли да почну: Жакула - Василић, Панков (Пекарић), Ђурић, Настић - Максимовић, Секулић - Станисављевић, Иванић, Палочевић (Стаменић) - Ожеговић.
 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести