Уб домаћин завршног турнира Купа Србије за одбојкашице

Финални турнир Купа Србије у конкуренцији одбојкашица одржаће се у суботу и недељу у Убу, а трофеј брани актуелни и петоструки узастопни победник екипа Црвене звезде.

Звезда се у првом полуфиналу од 16 сати састаје са Визуром, док од 18.30 играју ТЕНТ из Обреновца и Спартка из Суботице.

Црвено-беле су рекордерке у националном Купу са 17 трофеја, док преостала три учесника, Визура, Спартак и ТЕНТ до сада нису освајали титулу победника Купа.

"Играмо против Визуре, изгубили смо све мечеве против њих ове сезоне, али ово је нова утакмица и нова прилика. Ако одиграмо као тим и покажемо квалитетну партију можемо да се надамо бољем исходу", рекла је капитен Звезде Јулија Миловић на конференцији за медије у просторијама Одбојкашког савеза Србије.

Капитен Визуре Бјанка Буша сматра да њен тим није фаворит за освајање националног Купа.

"Ништа не бих да прогнозирам, прошле године смо ушле нервозно и са пуно очекивање и деслио се шта се десило. Нисмо фаворити, битно је да одиграмо као до сада у првенству и резултат ће сам доћи", рекла је Буша.

Капитен Тента из Обрановца Данијела Андрић изјавила је да су шансе изједначене, иако њена екипа има благу прености с озбиром да је домаћин завршног турнира.

Одбојкашица Татјана Матић из суботичког Спартака пожелела је срећу свим учесницима турнира.

"То што смо добиле два пута Тент у првенству, не значи ништа, играју добро, притом су домаћини и знамо да нас чека тежак меч. Морамо да одиграмо сталожено и сконцентрисано, мотив свакако имамао и надам се да ће нас то одвести до победе", рекла је Матићева.

Финале је на програму у недељу од 18 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести