Удовичић: Спортисти ће убудуће бити брзо награђени

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обећао је данас да ће српски спортисти убудуће бити брзо и адекватно награђивани за успехе на великим такмичењима.

Удовичић је честитао кошаркашицама и ватерполистима, који су понаособ добили по 20.000 и 30.000 евра и најавио да ће држава наставити на овакав начин да вреднује врхунске резултате.

"Последњи успех ватерполиста наравио је велики помак када је исплата награда и брига о нашим спортистима. Премијер Вучић је обећао да ће награде бити исплаћене за седам дана. Оно сто је речено, то је и урађено. Данас ником не дугујемо", рекао је Удовичић на конференцији за медије у Палати Србија.

Он је поручио да најбољи спортисти више неће морати да чекају по годину и по дана како би били награђени за свој рад, као што је то био случај док је био репрезентативац.  

"Сматрам да су новчане награде од 20.000 и 30.000 евра велики издатак за буџет Владе Србије, али они су то апсолутно заслужили. Захваљуме се премијеру Вучићу јер је препознао значај спорта. Очекујем да овакве награде буду подстрек и за остале и да ће нас ускоро обрадовати и кајакаши, атлетичари, кошаркаши", рекао је Удовичић.

Пријему у Палати Србија присустовали су генерални секретари ватерполо и кошаркашког савеза Србије Ненања Марјан и Андрија Клеут, који су се захвалили министру Удовичићу и влади на челу са премијером Вучићем. 

Влада Србије усвојила је јуче на седници Решење о додели новчаних награда за освојене спортске резултате на светским и европским првенствима у ватерполу, кошарци, атлетици, теквондоу и веслању. 

Ватерполисти су недавно Казању на убедљив нацин освојили титулу првака света, док су косаркасице 28.јуна у Будимпешти победиле Француску са 76:68 и постале најбоље у Европи.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести