Удовичић: Српски стручњаци ће развијати спорт у Катару

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са министром спорта Катара Салахом бин Гханемом Ал Алијем и том приликом је договорено интензивирање сарадње две земље у области спорта.

Катарска страна предложила је потписивање међудржавног споразума којим би били регулисани детаљи сарадње како у области спорта, тако и у области омладинске политике.Предложено је да споразум буде потписан у мају у Београду.

"Наши саговорници у Катару сматрају Србију за великог пријатеља. Веома су заинтересовани и држе отворена врата за све наше спортске стручњаке. Изузетно их цене и желе да стручњаци из Србије помогну развоју спорта у тој земљи", рекао је Удовичић који се налази у званбичној посети Катару.Он је нагласио да су се катарски домаћини оосебно захвалили "нашим рукометашима са којима имају одлично искуство, а велико интересовање показали су и за фудбал, јер су домаћини Светског првенства 2022. године".

"Србија може да им понуди врхунске тренере и да буде домаћин за припреме њихових спортиста. Са друге стране, Катар има веома развијену спортску инфраструктуру и идеалне услове за тренирање бројних спортова и спремни су да то ставе на располагање нашим спортистима“, рекао је Удовичић.
Ресорни министар је казао да је Србија у свету препозната као спортска нација.

"То је велика шанса и потенцијал, не само за промоцију Србије, већ и за стављање спорта у функцију економског развоја земље. Наши стручњаци су тражени свуда у свету. Мало је области где данас виде Србију као лидера, то треба развијати и подржати“, поручио је Удовичић.На данашњем састанку било је речи и о развоју спортског туризма и организовању пријатељских утакмица две земље у циљу промоције спорта и културе Србије и Катара.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести