Утакмица у Подгорици прекинута због инцидената

Фудбалска утакмица између репрезентација Црне Горе и Русије у Подгорици, у квалификацијама за првенство Европе, дефинитивно је прекинута у 67. минуту.Немачки судија Денис Ајтекин одлучио је

 да играче пошаље у свлачионицу након новог инцидента на терену.После досуђеног пенала за Русију којег није реализовао Широков, дошло је до кошкања играча два тима, а руски репрезентативац Комбаров погођен је тврдим предметом са трибина.

Уследила је потом и туча навијача два национална тима на трибинама Градског стадиона.То је био други испад црногорских навијача, који су већ у првом минуту изазвали прекид меча, када су бакљом погодили у главу голмана Акинфејева, због чега је пребачен у болницу.

Први прекид трајао је више од пола сата, пауза између два полувремена исто толико, а официјелни спикер упозорио је да ће меч дефинитивно бити прекинут у случају било каквог инцидента.Како се то догодило, Ајтекин је решио да утакмицу дефинитивно прекине и она неће бити настављена.

Раније је у центру Подгорице дошло до инцидената, када се група од педесетак навијача Русије окупила на Тргу републике, где је једно време певала руске песме, а потом покушала да запали заставу САД, што је спречила полиција.Са трга се могло чути и скандирање "Русија и Србија, браћа заувек".

Затворено је више улица у центру града, а због важности утакмице полиција је предузела опсежне мере безбедности.Утакмица Г групе квалификација за првенство Европе између Црне Горе и Русије почела је у 20.45 сати, а прекинута је у 67. минуту при резултату 0:0.

Брновић: Извињавам се Русима због свега што су доживели
 

Селектор фудбалске репрезентације Црне Горе Бранко Брновић упутио је извињење играчима и стручном штабу селекције Русије због свега што се догодило на прекинутој утакмици у Подгорици, у квалификацијама за првенство Европе. „Изивњавам се фудбалерима и стручном штабу Русије на свему што се десило. Нормално је да утакмица буде прекинута, након што је инцидент поновљен”, рекао је Брновић за ТВ Црне Горе, а преносе "Вијести".

Он је навео да је црногорским играчима тешко пало све што се дешавало током сусрета на Градском стадиону. „Играчи су утучени, нико од њих не зна да каже било шта, а не знам шта бих и ја рекао после свега. Сада смо изгубили све шансе, а чека нас и играње пред празним трибинама, не знам ни колико мечева”, казао је Брновић.

ФС Русије уложио протест

Фудбалски савез Русије уложио је протест знаничницима Европске фудбалске уније (УЕФА) због одлуке да се утакмица између Црне Горе и Русије настави, иако су домаћи навијачи погодли бакљом у главу голмана Игора Акинфејева.

Меч квалификационе групе Г прекинут је синоћ у Подгорици у 67. минуту након поновљеног инцидента када је тврдим предметом погођен руски репрезентативац Дмитри Комбаров. "Утакмица је требало да буде прекинута после првог минута. Повиновали смо се првој одлуци делегата меча, да се утакмица настави, након његових консултација са УЕФА. Упозорили смо делегата да ћемо уложити протест, што смо и учинили после меча", рекао је председник Фудбалског савеза Русије (РФС) Николај Толстих за Спорт Експрес.
 

Акинфејев: Надам се да се ово више неће поновити

Голман фудбалске репрезентације Русије Игор Акинфејев, који на мечу против Црне Горе у Подгорици погођен бакљом у главу, рекао је да се осећа добро и изразио наду да се слични инциденти неће понављати.

Акинфејев је у првом минуту квалификационе утакмице погођен у главу, после чега доживео потрес мозга и задобио опекотине врата. "Желим да се захвалим свима који су бринули због мене. Осећам се добро. Надам се да се овако нешто више никада неће поновити у Црној Гори, али ни у било којој другој земљи", рекао је Акинфејев за сајт Фудбалског савеза Русије.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести