Ватерполисти с Американцима за полуфинале

Српски ватерполисти играће са Сједињеним Америчким Државама у четвртфиналу Светског првенства у Казању, у уторак од 20.30 по нашем времену. Изабраници Дејана Савића су захваљујући првом месту

 у својој групи изборили директан пласман у четвртфинале, док су Американци у доигравању победили Бразил са 7:3.После дана одмора “Делфини” су се вратили уобичајеном такмичарском ритму. После суботе у којој је Савић после преподневног тренинга ослободио момке дневних обавеза, јуче су одрађена два тренинга. Послеподневни је уследио после посматрања дуела између Бразила и САД.

Наши момци једва чекају четвртфинални сусрет са Американцима.- Несрећно су изгубили у Светској лиги на петерце од Бразила, али су се затим реванширали на, за њин најважнијем такмичењу Пан Америчким играма. Ту су изборили олимпијску визу. Осећа се рад Дејана Удовичића, који је Американце значајно подигао у техничко - тактичкој припреми. С друге стране не треба да заборавимо да су нас Американци победили четири пута на припремама и да на нас њихов селектор одлично познаје. Они немају шта да изгубе у дуелу са нама - рекао је капитен нашег тима Живко Гоцић.

Један од најсиксунијих наших ватерполиста се осврнуо и на Бразил.
- Добијамо нову квалитетну репрезентацију у свету ватерпола и тек очекујем да наредне године буду незгодни. Уопште Казањ је показао велики напредак неких земаља попут Грчке, Аустралије, Америке, Бразила. Недостаје нам Шпанија, па да сав квалитет буду на једном месту. Коначно у четвртфиналу је заиста најбољих осам репрезентација – додао је Гоцић.

Очекивано у осталим дуелима осмине финала Италија је савладала Канаду, Црна Гора Казахстан, а Аустралија Јужну Африку.- То је добро за ватетполо, али није добро за нас јер се повећава конкуренција. Са Аустралијом нисмо у почетку искостили прилику да се одлепимо, после тога смо се вадили код 6:8. Када заиграмо како умемо онда проблема нема.

У наставку такмичења Гоцић очекује бољу игру одбране и мирноћу са играчем више.- Јасно је да имамо још резерви и верујем у боља издања.
Капитен се осврнуо и на приче о калкулацијама.- Не знам да ли су други то радили или желели да раде. За нас је то забрањена тема, о томе не разгиварамо. Уосталом од свих екипа у четвртфиналу сам највише волео Италијане као и готово сви моји другови. Али...

Искуство из Барселоне када је после три дана одмора Србија изгубила од Црне Горе опомиње.- Да, за нашу екипу би то било јако лоше. После тога пети или осми је потпуно небитно. Јесмо испунили циљ са олимпијским нормом али желимо да и сада урадимо што је могуће више. Тако смо навикли.
У разигравању од 13. до 16. места Јапан је победио Аргентину док је Русија тек после петераца савладала Кину.

 

Удовичић:

Част против Србије Дејан Удовичић био је задовољан после победе над Бразилом.- И једнима и другима је ово треће такмичење и на измаку смо снага. Србија је једина екипа коју скоро сигурно не можемо да победимо. За нас ће то бити велико искуство, част нам је да играмо против ње. Реалност је таква и после тога планирам да разигравам млађе играче. Наравно да знам српске играче, знамо се обострано. Она је најјача на првенству - рекао је Удовичић.
 

 

Резултати

Разигравање од 13. до 16. места
Кина – Русија  11:14
Аргентина – Јапан  6:14
Осмина финала
Канада – Италија  2:8
Бразил – САД  3:7
Казахстан – Црна Гора  8:12
Јужна Африка – Аустралија
 

Програм за уторак

За 15. место

Кина – Аргентина  (8.30)
За 13. место
Русија – Јапан  (9.50)
Разигравање од 8. до 12. места
Канада – Казахстан  (11.10)
Бразил – Јужна Африка  (12.30)

Четвртфинале

Хрватска – Црна Гора  (16.30)
Грчка – Аустралија  (17.50)
Мађарска – Италија  (19.10)
Србија – САД  (20.30)
 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести