Важна победа Воше

Ватерполисти Војводине забележили су веома важну победу у Триглав регионалној лиги, у групи за опстанак савладавши у веома узбудљивом мечу екипу Будве са 10:6.

Војводина - Будва 10:6 (3:2, 2:2, 3:2, 2:0)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца 250, судије: Стефановић (Београд) и Савиновић (Дубровник). Играч више: Војводина 5 (2), Будва 7 (2). Два играча више: Војводина 1 (0). Петерци: Будва 1 (0).

ВОЈВОДИНА: Виторовић (9 одбрана), Петровски, Максимовић 2, Босанчић, Чиквинидзе, Васић 4, Гвоздановић 1, Ћатовић 1, Тркуља, Марић, Матковић 1, Јовановић 1, Филиповић, Шиман.

БУДВА: Краљ (11 одбрана), Вукмировић, Ђурђић 2, П. Ћетковић, Ковачевић, Вујашевић, Радановић, С. Ћетковић, Тенжера, Муришић 3, Конатар, Томановић, Зубац, Митровић 1.

Ватерполисти Војводине забележили су веома важну победу у Триглав регионалној лиги, у групи за опстанак савладавши у веома узбудљивом мечу екипу Будве са 10:6. Повели су гости али је убрзо услидио преокрет домаћих који су головима Матковића, Максимовића и Васића повели са 3:1. Додуше, Војводина није искористила шансу да се одлепи већ у првој деоници, па је одлични центар Будвана Никола Муришић у финишу овог периода игре смањио на 3:2.

И у другој четвртини водила се егал борба у базену иако су Новосађани чак два пута имали по два гола предности (4:2, 5:3). Оба пута Будвани су успевали да ухвате прикључак. На три минута и 16 секунди пре полувремена домаћи играчи имали су прилику да са два играча више преломе сусрет, али је нису искористили предност.

После великог одмора и неколико сјајних одбрана Александра Краља уследило је изједначење Будвана (5:5). Тек то да је пробудило Новосађане, па је расположени Васић поново донео предност Војводини коју је на тренутак омео Муришић (6:6), али је онда Васић са још два поготка коначно сломио отпор ривала.

Иако се у последњој деоници очекивао још већи отпор Будвана, Новосађани су у потпуности доминирали у базену. Играли су фантастично у одбрани, а на голу је бриљирао Милан Виторовић који је одбранио чак и петерац, а коначну победу донели су головима Борислав Јовановић и Мирел Ћатовић.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести