Вечитима титула огроман мотив

Почиње финална серија кошаркашког плеј-офа Суперлиге Србије, у којој ће снаге одмерити два најбоља овдашња тима - Црвена звезда Телеком и Партизан. Вечити ривали бориће се за титулу

 првака наше земље, а мотив ће бити обострано велики. Црвено-бели желе да прекину 13-годишњу доминацију клуба из Хумске, док црно-бели хоће да остану недодирљиви у домаћем првенству и узму 22. укупно, или 14. титулу у низу. Нема сумње да ће трибине у дворани “Пионир” бити испуњене гледаоцима који ће желети да виде спектакуларне дуеле играча две екипе, надамо се у фер, коректној и спортској атмосфери.

Црвена звезда Телеком је у сезони која се сасвим приближила завршетку, освојила титулу првака АБА лиге и победника Купа “Радивој Кораћ”, а сада жели да печат удари освајањем трофеја који јој је недоступан већ дуги низ година. Тренер Дејан Радоњић рекао је да очекује тешку и неизвесну финалну серију.

- Вечерас играмо 78. меч ове сезоне, а десети против Партизана, јединог првака Србије. Имамо велики респект према резултатима црно-белих током последњих година и верујем да ће серија бити интересантна. Морамо бити врло добри како бисмо остварили оно што дуго чекамо, а то је освајање титуле шампиона. Свесни смо да су они су спремни да одбране титулу, имају само тројицу играча који нису освајали титулу и неће нам бити лако - нагласио је Радоњић.

Саша Павловић је, испред Партизана, најавио вечерашњи окршај великих ривала, овог пута за титулу, чији је власник клуб из Хумске већ 13 година у низу:
- Звезда има предност домаћег терена, што се до сада није показало као нека битна ставка. Тако није било ни прошле, а није ни ове сезоне. Црвено-бели су јак противник, показали су да су добар тим. Играју константно добро током читаве сезоне. Мислим да смо у правом тренутку у успону форме. Играмо последњих месец дана баш добру, тимску кошарку. Серија ће бити тешка, ту дилеме немам, али мислим да играмо довољно добро и да смо достигли жељени ниво баш у моментима када је то најважније. Показали смо да можемо да се носимо с њима и ићи ћемо вечерас, наравно, на победу.
Серија се игра на три добијене утакмице, по систему 1-1-1-1-1. Прва утакмица финала игра се вечерас, од 21 сат (ТВ пренос на РТС-у).

А. П.
 

Неизвесни Боби и Јовић

Према речима Дејана Радоњића, због повреда неизвестан је наступ Бобана Марјановића и Стефана Јовића у дресу Црвене звезде Телеком.
- Марјановић се повредио против Меге, Јовић има болове и тренирао је синоћ и још ћемо проценити може ли или не да заузме место у тиму. Очекујем да ће бити леп амбијент и да се неће причати о судијама као ранијих година, већ само о лепим потезима - нагласо је Радоњић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести