Веснићу две победе у Мађарској

Српски аутомобилиста Милован Веснић забележио је овог викенда две победе у шампионату централне Европе у Мађарској. Веснић је након тријумфа у суботу био успешан

и последњег дана тркачког викенда на стази Хунгароринг.Он је остварио најбољи резултат на тренингу и после одличног старта повећавао разлику из круга у круг све до инцидента и изласка на стазу возила безбедности, које га је мало успорило, али не и спречило да се попне на победничко постоље.

"Успео сам да забележим две победе у два дана, криво ми је због пеха који је данас задесио Рудија, али ово су трке и технички спорт у коме на доста чинилаца не можемо утицати. Посебно ми је драго што су у Мађарској доминирали возачи из Србије. Изостали су брзи такмичари „Лотус“ тима из Чешке који су ипак најавили повратак у Аустрији када ће дефинитивно бити много теже доћи до бодова", рекао је Веснић након проглашења победника и интонирања српске химне на стази Хунгароринг.

Други члан Еко рејсинг тима "EKO Racing Team" Руди Пешовић, који је јуче освојио треће место, морао је да одустане због квара електронике на БМВ-у .

"Поново сам стартовао трећи, у дуелу са Палмијем дошло је до озбиљног контакта и изгуран сам са стазе. Пао сам на четврту позицију, ту сам мало изгубио темпо а онда су почели проблеми са аутомобилом. Прво сам изгубио волан, затим је престала да ради инструмент табла да би се ауто на крају угасио", рекао  је Пешовић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести