Вести-фудбал: Сити спреман да понуди 140 милиона евра за Суареза

Енглески фудбалски клуб Манчестер Сити планира да понуди рекордних 140 милиона евра за трансфер нападача Барселоне Луиса Суареза, тврди данашњи Дејли Мејл.

Како се наводи, Барселона није у потпуности задовољна наступима Уругвајца, упркос томе што је у последње време наговестио повратак у форму и размишља да прихвати његов одлазак на лето.

Уколико се трансфер оствари и Суарез пређе у Сити биће то убедљиво најскупљи трансфер у историји фудбала, пошто садашњи рекорд држи Герет Бејл преласком из Тотенхема у Реал за 99 милиона евра 2013. године.

Суарез је недавно постигао два гола против Ситија на Етихаду у победи Барселоне са 2:1 у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Овај 27-годишњи фудбалер је од летос члан Барселоне, а претходно је играо за Ливерпул, Ајакс, Гронинген и Насионал.

Уках: Резултати Чукаричког нису случајност, желимо врх
Фудбалер Чукаричког Угочукву Уках рекао је данас да је добри резултати његовог тима у Суперлиги нису случајност и поручио да се нада освајању шампионске титуле.

"Чињеница да смо тријумфовали у последње четири утакмице показује снагу Чукаричког и да се ништа није десило случајно. Клуб функционише на високом професионалном нивоу и мислим да ће ићи само узлазном путањом. Гледајући табелу и клубове испред нас, а који су изгубили неколико битних играча, очекујем да ће лига бити интересантнија. Имамо своје амбиције и даћемо све од себе да се домогнемо врха", рекао је Уках за клупски сајт.

Нигеријски штопер посебно је апострофирао добру игру у одбрани, која је у последња четири меча у Суперлиги примила само два гола.

"Дефанзивни део делује веома добро, а то је наш посао. Докле год наша мрежа мирује тим има веће шансе да победи", рекао је Уках.
Уках се у потпуности опоравио од повреде и жељно исчекује шансу да се врати на терен.

"Био сам спреман и за меч у Новом Пазару. Добро радим и надам се да ће ми тренер ускоро указати поверење. Дошао сам овде да играм и да будем битан члан тима. Вредно радим, борба за место у екипи је у току".

Голман Чукаричког Боривоје Ристић истакао је да је разлика у квилитету међу клубовима Суперлиге све мања, што доказује чињеница да су Партизан и Црвена звезда ремизирали са нишким Радничким.

"У Србији је све могуће. Видели сте да први и други могу да ремизирају са последњим тимом, а то је зато што је разлика међу клубовима мала. Ми морамо бити јако сконценрисани у наставку првенства и надам се да ћемо у наредне две утакмице, против Борца и Вождовца освојити шест бодова", навео је Ристић.

Клуб са Бановог Брда налази се на трећем месту на табели са 34 бода, два мање од другопласиране Црвене звезде и шест од лидера Партизана.

Пандев од лета члан Ђенове
ЂЕНОВА: Некадашњи фудбалер Лација и Интера Горан Пандев од лета ће као слободан играч прећи из Галатасараја у Ђенову, преноси данас Коријере дело Спорт.

Македонски репрезентативац је са италијанским тимом потписао уговор на две сезоне, са опцијом да се сарадња продужи на још годину дана.

Он је и у јануару требало да пређе у Ђенову, али није желео да се одрекне великих примања у Галатасарају.

Пандеву ће од наредне сезоне саиграч у Ђенови бити фудбалер Црвене звезде Дарко Лазовић, који ће такође као слободан играч прећи након истека уговора.

Пандев је током каријере играо још за Беласицу, Специју, Анкону и Наполи.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести