Виктор Троицки без финала

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је у полуфиналу турнира у Винстон Сејлему

од Роберта Баутисте Агута у три сета 7:5, 6:7, 6:2. Троицки је одиграо одличан турнир пред старт УС опена, али ипак није успео да се пласира у финале, своје седмо у каријери.

У мечу са шпанским тенисером прешао је пут од очаја до сјаја и назад. Изгубио је неизвестан први сет, у другом био на ивици провалије и успео да се извуче, али је потом у трећем ређао грешке и на крају је поражен.

Меч је одлучен средином трећег сета када је српски тенисер дозволио ривалу да направи брејк који је овај сачувао до краја и победио. У неизвесном првом сету. Троицки је своје прилике пропустио у петом гему, имао је две везане брејк шансе, а шпански тенисер се извукао и потом је у финишу првог и почетком другог сета створио велику предност. Добио је седам везаних гемова, повео је са 7:5, 5:0 и деловало је да је меч готов. Тако није мислио Троицки који се вратио ’из мртвих’. Успео је да изједначи на 5:5, имао је у 11. гему 15:30, али ипак није успео да добије и шести узастопни гем. Виктор је успео да уведе други сет у тај-брејк у којем је био сјајан. Од старта је имао иницијативу и предност и изборио се за трећи сет (7:2).

У трећем сету, српски тенисер је у петом гему дозволио ривалу да направи брејк и то је пресудило. Баутиста-Агут је потом материјализовао брејк, па наредном гему још једном одузео сервис Троицком и мирно привео меч крају. Његов ривал у финалу биће Yон Милман или Карењо Буста.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести