Вилијамс: Звезда фаворит за титулу АБА лиге, ту је и Партизан

Кошаркаш подгоричке Будућности Маркус Вилијамс изјавио је да је његов бивши клуб Црвена звезда фаворит за титулу у АБА лиги, као и да је Партизан озбиљан претендент за шампионски прстен.

Амерички плејмејкер одговарао је на питања посетилаца сајта регионалног такмичења, после одличног почетка Будућности и максималних шест победа, а исти скор имају и вечити ривали из Београда.

"Још увек је рано за предвиђања у АБА лиги. Црвена звезда је главни фаворит, Партизан је јачи ове године, што је показао до сада. Цибона за сада игра одлично. Никад се не зна шта може да се деси", рекао је Вилијамс за сајт АБА лиге.

Вилијамс, који је два пута носио дрес Црвене звезде, истиче да је у Београду осетио најбоље тренутке у каријери.

"Атмосфера коју сам осетио у Црвеној звезди је најбоља у мојој досадашњој каријери. Не постоји ништа слично... Имам велико поштовање према бившим саиграчима и навијачима, био сам део екипе која је ушла у историју".

Према његовим речима у досадашњем току сезоне на Јадрану највише је показао Џејмс Робинсон из Игокее.

"Стефан Јовић је у АБА лиги најкреативнији играч, а много ми се и свиђа Џејмс Робинсон из Игокее. Сјајно је почео сезону", поручио је Вилијамс и додао да су по његовом мишљењу Милош Теодосић и Нандо Де Коло најбољи играчи Европе.

Вилијамс је додао да га није изненадило то што су кошаркаши Србије освојили сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рију и били одмах из неприкосновене селекције САД.

"То није изненађење, Србија има много талентованих играча широм земље. Највише ми се допада Бобан Марјановић, са којим са сарађивао у Звезди", закључио је Вилијамс.

Вилијамс се за четири дана враћа у Београд, пошто са својом екипом гостује Партизану.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести