Војводина хвата ритам

Рад - Војводина 0:0

БЕОГРАД: Стадион Обилића, гледалаца 300, судија: Пипер (Чачак). Жути картони: Гњатић, Веселиновић (Рад), а Новаковић, Тумбасевић, Гаћиновић, Веселиновић (Војводина).

РАД: Радуновић 7, Ђурић 6, Јелић 6 (Михајловић), Гњатић 6, Распоповић 7, Милошевић 6, Родић 6 (Бајић), Перовић 7, Мараш 6, Веселиновић 6 (Симић), Марковић 6.

ВОЈВОДИНА: Милинковић-Савић 7, Пушкарић 6, Настић 7, Тумбасевић 6, Бабић 7, Пекарић 7, Новаковић 6 (Стојановић), Полетановић 6, Иванић 7, Гаћиновић 6, Веселиновић 6.

Војводина је била боља од Рада па је пре изгубила два бода него освојила један, али је прекинула низ лоших резултата и наговестила боље партије у наставку првенства.

Након почетног одмеравања снага прву велику прилику, испоставиће се најбољу на утакмици, пропустили су фудбалери Рада. Након једне дубинске лопте Дарко Пушкарић је интервенисао главом, али је лопту одбио ка свом голу до нападача “грађевинара” Јелића, овај је као на тацни спустио лопту до Родића који је са око 12 метара неометан шутирао у леви угао Вање Милинковић-Савића, али је голман Војводине фантастично интервенисао и одбио лопту у корнер.

У наставку првог дела меча црвено-бели су играли све боље и полако плели мрежу око гола Рада. У 18. минуту после продора Гаћиновића и одбијене лопте, Иванић је шутирао са ивице шеснаестерца, лопта закачила неког од играча Рада, променила правац, а голман Радуновић је крањим напором избацио у корнер. У 28. минуту након центаршута са леве стране голман Рада је испустио лопту, а Иванић му је украо, али у великој гужви није успео да је убаци у гол. Три минута касније Бабић је добро шутирао са ивице шеснаестерца, али замало поред гола. Пред крај првог полувремена Марко Полетановић је са око двадесетак метара извео слободан ударац, али је лопта окрзнула пречку и отишла у гол аут.

Војводина је кренула агресивно у другом делу меча, а у 51. минуту одличну шансу је пропустио Гаћиновић. Мирко Иванић је лепо убацио лопту у празан простор, њу је прихватио Гаћиновић, са леве стране улетео у шеснаестарац домаћина, али је уместо да гађа супротни угао Радовог гола слабо захватио лопту која је завршила у наручју Радуновића. Војводина је више држала лопту у свом поседу, али против чврсте добро постављене одбране Рада и поред неколико солидних покушаја голман домаћих је остао несавладан. Рад је био у подређеном положају, а једну какву-такву прилику у другом полувремену имали су преко Славка Перовића десетак минута пред крај, али је шпиц “грађевинара” превише петљао и дао времена одбрани Војводине да расчисти ситуацију.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести