Војводина извршила прозивку; Управа: Менаџери долазе у клуб

Припреме су почели и фудбалери Војводине са новим тренером Драганом Ивановићем, а на прозивку у Спортском центру "Вујадин Бошков" дошло је 36 играча.

У односу на први део сезоне у новосадском тиму нису више Никола Ашћерић (отишао у јапанску Токушиму) и Душан Мићић, док још увек нису стигла појачања.Нови председник Војводине Душан Мијић поздравио је екипу испред руководства клуба и пожелео јој успешно пролеће.

"Потребна нам је максимална концентрација, јер и сами знате како је било прошле године, када клуб није могао да вас испрати. Свој део посла сте одрадили и стално сте били при врху табеле, а ми смо дошли да покушамо да вас испратимо у томе. То што сте урадили на терену је за сваку похвалу и морате да наставите", рекао је Мијић окупљеним фудбалерима.

Он је саветовао играче да не упадају у разне замке менаџера, већ да размишљају само о Војводини."Не оптерећујте се ни менаџерима, ни навијачима, већ само радом, тренингом и оним што пред вас постави нови шеф струке. Желим вам много среће, успеха, здравља и што мање повреда", поручио је први човек Војводине.

Председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић истакао је да клуб неће правити никакве сметње фудбалерима уколико стигне понуда."Преузели смо незахвалну улогу и сусрели смо се са доста проблема. У претходним данима, неки од вас су тражили исписне папире, а и разни менаџери су се појављивали у клубу. Полако са тим, свако ко нађе клуб који је у бољој ситуацији од Војводине, може да дође на разговор. Не наседајте на провокације и приче менаџера који обећавају куле и градове", рекао је Вуковић и додао да му је жеља да до краја јануара исплате све заостале плате, међу којима има играча којима се дугује седам плата.

Тренер Војводине Драган Ивановић наводи да је циљ да његов тим игра допадљив фудбал, као у првом делу сезоне, и покуша да освоји Куп Србије."Војводина је у последње две године направила паузу по питању афирмације играча из сопственог погона, а жеља да се то промени је један од разлога због којих сам прихватио да будем тренер. Ове сезоне смо практично већ осигурали плеј-оф, али до тада ћемо добром игром покушати да остваримо победу на свих преосталих девет утакмица", закључио је Ивановић.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести