Војводина може до победе против Чукаричког

Фудбалере Војводине у наредних недељу дана очекују две утакмице са квалитетним ривалом, екипом Чукаричког. Први меч игра се у суботу у Новом Саду, у оквиру 14. кола Суперлиге Србије, а други наредне среде,

у четвртфиналу Купа Србије на Бановом брду. На жалост симпатизера новосадских црвено – белих, деснокрилни нападач Енвер Аливодић највероватније неће бити у комбинацији за сутрашњи дуел, али се нада да ће до среде залечити повреду задње ложе задобијену против Доњег Срема и бити спреман за меч у Београду. - Боље се осећам, почео сам да трчим и по мало радим са лоптом. Имам још два снимања, али мислим да није реално да будем у комбинацији за сутрашњу утакмицу – каже Енвер Аливодић.

Рођени Новопазарац је, поникао у граду на Јошаници и одиграо три сезоне у плаво – белом дресу, од 2004. до 2007. носио је дрес Чукаричког, где је на 89 утакмица пет пута био стрелац. За Баново брдо га вежу лепе успомене, али данашњи Чукарички мало подсећа на онај клуб када је Енвер током три сезоне наступао за њега.  - Од тог времена много тога се изменило у Чукаричком. Док сам ја играо, били су солидан клуб, али сада су се, након приватизације, подигли на много већи ниво. Мислим да су тренутно најстабилнији клуб у држави. Имају добар тим, а најбољи појединац им је централни везни Игор Матић, срце тима, за ког сматрам да је, уз Стефана Бабовића, најбољи играч у лиги на тој позицији. Ако њега зауставимо, урадили смо велики део посла. И без мене у тиму, Војводина сигурно има квалитет да победи.

Поуздани офанзивац ће крајем децембра напунити 30 година, а уговор му истиче на крају ове полусезоне. Ускоро ће, дакле, постати слободан играч, па се намеће питање какви су му даљи фудбалски планови и жеље.  - Волео бих да наставим каријеру у иностранству и добрим уговором решим егзистенцију. Још ништа није извесно, видећемо... Волим Војводину, у Новом Саду се осећам као код куће и сешћу са људима из клуба и видети како ствари стоје. У случају да не одем преко, Војводина има предност. Али, фудбалски путеви су непредвидиви, видећемо шта ће се даље дешавати – рекао је Енвер Аливодић.

Д. Кнежић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести