Војводина може у Европу

Комисија за жалбе ФСС донела је одлуку о жалби клубова поводом (не)добијање лиценци за учешће у такмичењима у организацији УЕФА. Након прегледане достављене документације, Партизан, Црвена звезда и Војводина

 добили су зелено светло, чиме су се придружили Чукаричком и могу да учествују у квалификацијама за Лигу шампиона, односно за Лигу Европе. ФСС ће у предвиђеном року, до 29. маја 2015. године, обавестити надлежни сектор у оквиру УЕФА који су клубови добили лиценце за европска такмичења.

- Захваљујући активности и напору чланова нашег Управног одбора и председника Зорана Шћепановића, део дуга смо исплатили у целости, а део репрограмирали, чиме смо испунили услове независног ревизора за финансијски мониторинг - рекао је директор ФК Војводина Александар Дунђерски. - На тај начин смо отклонили све проблеме и недоумице и добили лиценцу за играње у европској конкуренцији.

Вестима из Београда обрадовали су се сви играчи,као и навијачи новосадских црвено-белих.- Сјајна је вест то што смо као клуб испунили финансијске обавезе и добили лиценцу за учешће у квалификацијама за Лигу Европе - рекао је шеф стручног штаба Војводине Златомир Загорчић, који ће, како ствари стоје, продужити сарадњу с новосадским тимом. - Истовремено, почели смо да стварамо екипу за наредну сезону, а Палочевић и Станисављевић, који су јуче потписали за нас, фудбалери су који ће нам добро доћи и појачати конкуренцију за тим. Новосађани ће на одмору бити до 6. јуна, када је заказано окупљање екипе, затим ће одрадити тестирања и медицинске прегледе, а од 8. јуна почеће с припремама. Њихов централни део одрадиће на Златибору, од 16. до 26. јуна, а база ће им бити хотел “Палисад”. Очекује се да ће током боравка на овој планини црвено-бели одграти и једну или две тренинг утакмице.

Жреб за 1. коло квалификација за Лигу Европе биће 22. јуна, када ће новосадски клуб сазнати име ривала и то да ли ће прво играти код куће или у гостима 2. и 9. јула, у терминима предвиђеним за прву рунду овог европског такмичења.

A. Предојевић

 

ЦРВЕНО-БЕЛИ  ДОБИЛИ ДВА НОВА ФУДБАЛЕРА
Потписали Палочевић и Станисављевић

Боравак у Београду чланови најужег руководства црвено-белих искористили су и да заврше преговоре о потписивању уговора с новим играчима. Тако су, према речима директора Александра Дунђерског, нови играчи Војводине постали Александар Палочевић (ОФК Београд) и Александар Станисављевић (Доњи Срем). Први је потписао уговор на две, а други на три године.

Александар Палочевић је играч средине терена, рођен 22. августа 1993. године у Гњилану. Висок је 180 цм и игра левом ногом, а у дресу ОФК Београда забележио је 55 наступа и постигао шест голова. У каријери је наступао, као позајмљен фудбалер, за београдски Синђелић и Вождовац. Александар Станисављевић је такође везни фудбалер, који игра по бочним позицијама. Рођен је 11. јуна 1989. године у Пожаревцу.

Његов долазак у Нови Сад био је актуелан и у зимском прелазном року, а добро се сналази и на левој и на десној страни терена, пошто игра обема ногама. Каријеру је почео у Аустрији, а у сениорској конкуренцији наступао је за више тамошњих екипа, потом за мађарски Залаегерсег, да би у српски фудбал стигао као играч Слоге (Петровац на Млави). После тога је наступао за ОФК Београд, а исте, 2014. године постао је играч Доњег Срема, за који је одиграо 19 утакмица и постигао 5 голова.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести