Војводина рекла „стоп” уценама

Председник Војводине Зоран Шћепановић после утакмице с Радником објаснио је шта се дешава у случају Мирка Иванића, капитена тима, који није био у комбинацији да заигра

у сусрету са Сурдуличанима. Његово објашњење „Дневник“ је у кратким цртама већ пренео, а овог пута само ћемо допунити оно што нам је први човек црвено-белих том приликом рекао:

- Већ више од месец и по дана интензивно преговарамо с Иванићем и његовима агентима. Пристајемо на све услове који су нешто што Војводина до сада није никада давала играчима из своје омладинске школе. Тражени су проценти од продаје, тражена је већа плата за играча и све смо то прихватили. Међутим, како нешто прихватимо, тако су се појављивали нови захтеви и дошло је време да и јавно о томе причамо. Све што тражимо је да Иванић не оштети клуб и да Војводина добије обештећење које јој припада, како би могли да се развијају будући таленти који надолазе у нашој школи. Прве нелагодности су, као што сам већ истакао, почеле су пред утакмицу с Плзењом. Сетићете се да смо тада објавили саопштење да сви заинтересовани клубови и менаyери не контактирају наше играче док траје наше такмичење у Лиги Европе. И поред тог упозорења, у Плзењу су менаyери пронашли пут до играча и дошли с неком понудом вредном силне милионе, од којих се нашем капитену очигледно завртела памет у глави. Унет је немир у читаву екипу после тога и то не могу да кажем да је утицало на резултате, али на игру Иванића и још неких појединаца сигурно јесте. Од тог тренутка поново смо почели да разговарамо, испоштовали смо одлуку да не оде у Партизан, знајући да ћемо, када нас буде напуштао, добити свој део обештећења. Међутим, тада је Иванић тражио огроман део од новца који треба да добије Војводина.

У чему је онда настао проблем?

И тај захтев смо прихватили. Рекли смо Иванићу да он мора једино да плати порез у односу на лична примања и то према законима Републике Србије. Он то није желео, већ је хтео да добије нето износ, а да порез плати клуб. Стално су се, дакле, постављали нови услови и у једном тренутку смо рекли „Стоп уценама“. Више пута смо разговарали с њим и објашњавали му да ових 10 и више година клуб стоји иза њега и да све што тражи прихватамо, али да законску регулативу морамо да поштујемо. Како клуб, тако и он сам. Нажалост, до сада Иванић није пристао на то и жао нам је. Ипак, надамо се да ће ускоро доћи до преокрета, а да прича, надам се, није завршена. Верујем да ће Иванић имати толико обзира, јер је клуб испоштовао све што је тражио. Надам се да ће знати да се захвали ФК Војводина у којем је поникао и без којег сигурно не би био оно што данас јесте – додао је Зоран Шћепановић.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести