Војводина у финалу Челенџ купа

Знали су црвено-бели да им за победу требају два сета, али и да ће Белоруси напасти из свих оружја јер немају шта да изгубе. Тако је и било. Напали су играчи Строитеља најпре из сервиса, а није било одговора с друге стране.

Војводина НС семе - Строитељ 3:2 (23:25, 24:26, 25:22, 25:15, 15:10)

НОВИ САД: Мала сала СПЦ Војводина, гледалаца: 1200, судије: Сарикаја (Турска), Паршин (Украјина).

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић, Коларић, Ч. Станковић 12, Петровић 7, Надаждин, Катић 14, Јовановић 2, Пековић (л), Петковић 4, Лубурић 17, М. Станковић 13, Милутинов.

СТРОИТЕЉ: Морозов 8, Чабатору, Лиасчинскас 2, Акулич 8, Краус 14, Микниук 1, Петровс 5, Ликарад (л), Пранко 8, Миканович 4, Косач 7, Мискевич 14.

Одбојкаши Војводине НС семе победом у реванш сусрету над белоруским Строитељем пласирали су се у финале Купа Изазивача, прво европско финале у клупској историји. Били су Новосађани у веома незавидној ситуацији, губили су 2:0 у сетовима, али су смогли снаге да најпре истопе заостатак у трећем сету, а онда и да освоје четврти период игре после ког је било јасно да су прошли у финале. Пети сет био је само протоколарна ствар, а тада се никоме на терену није претерано играла одбојке.

Знали су црвено-бели да им за победу требају два сета, али и да ће Белоруси напасти из свих оружја јер немају шта да изгубе. Тако је и било. Напали су играчи Строитеља најпре из сервиса, а није било одговора с друге стране. Проблеми у пријему домаћина правили су проблеме у нападу, па су Белоруси успели да заостатак од 16:20 у уводном периоду претворе у вођство. Велика борба виђена је у другом сету који је читав одигран и завршен на разлику. Више искуства и нерава имали су гости и одличном партијом Крауса и Мискевича дошли на корак до златног сета.

Почетком трећег сета је тренер домаћих Страхиња Козић начинио, испоставило се, потез утакмице. Заменио је техничаре, ушао је искусни Вељко Петковић уместо младог Игора Јовановића и повео црвено-беле ка победи. Било је и 8:4 у трећем сету за Белорусе, али је од тада, па до краја четвртог сета Војводина приказала игру која је краси читаве сезоне. Стабилизовао се пријем сервиса, а сервери су коначно “пустили руку” и резултат је брзо био видљив. Пуцали су са сервис линије Лубурић, Катић и Михајло Станковић, Чедомир Станковић и Петровић су флотом нервирали противника, а после добре игре у одбрани и активног блока, знали су често и гости да погреше.

Требао је Воши један сет који ће све преокренути, то је био трећи. Када су га освојили, додали су гас и више се нису окретали. Убедљивих 25:15 у четвртом периоду игре показатељ је могућности младог новосадског тима у ком није било слабог места у “другом полувремену”. Четврти сет обезбедио је пролаз у прво европско финале и исписао нове странице клупске историје, а пети сет је брзо био завршен у слављеничкој атмосфери пуне сале Спенса.

М. Ристић

С Бенфиком за пехар

У финалу Купа Изазивача ће Војводина НС семе играти с португалском Бенфиком која је у полуфиналу избацила италијанску Равену. После 3:0 у Португалу, у Италији је било 3:2 за Бенфику, по сетовима 23:25, 25:27, 25:20, 25:18, 15:10.
Први меч финала игра се 8. маја у Новом Саду, а реванш је 12. маја у Португалу.

Петковић: Веровали смо у успех

Преокрет је у реваншу унео наш златни олимпијац у редовима Војводине НС семе Вељко Петковић и мирноћом и искуством донео неопходну димензију игри црвено-белих.
- Најважније од свега је да смо веровали у победу и нисмо клонули духом после 0:2, него смо смогли снаге да све преокренемо. Можда смо и мало нереално добро одиграли први меч и могло се очекивати да ће противник дати максимум како би нас добио у реваншу, тако је и било, зато ми је веома драго што се меч овако завршио. Начинили смо велику ствар, пласман у финале европског такмичења је огроман успех, а шта тамо можемо да очекујемо, видећемо већ за десетак дана - рекао је Петковић.

 

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести