Воша преломила дерби у наставку

Војводина - Динамо 27: 23 (11:14)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 500, судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Војводина 5(4), Динамо 3(1). Искључења: Војводина  10 минута, Динамо 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (13 одбрана), Ђукић 1, Орбовић 5, Милић, Попов, Радоњић, Остојић 3, Перовић, Стојановић 1, Јовановић 1, Бојанић, Пешић 7, Станковић, Грозданић 7, Вучковић 2, Јеремић.

ДИНАМО: Жујовић 1, Радовановић, Буњевчевић 4, Радановић 3, Стојановић, Ивошевић 2, Комланов 2, Радуловић (8 одбрана), Дистол 5, Терзић, Баруџић 3, Панић, Славуљица, Радовановић, Бандука, Шапоњић 4.

Рукометаши Војводине победили су  Панчевачки Динамо у дербију 18. кола Суперлиге и тако учврстили прво место на табели. На паркету Спортског центра “Слана бара” могла се видети  безпоштедна борба  и два различита полувремена од којих је прво припало гостима, а друго домаћој екипи. Коначни победник није се могао назрети све до средине другог полувремена када је Војводина преломила меч и успела да оствари већу предност која се до краја испоставила као одлучујућа.

Утакмицу су боље отворили гостујући играчи. Сам почетак обележиле су две погођене пречке Новасађана као и спектакуларна одбрана голмана Динама Радуловића након које су његови саиграчи реализовали контру и повели са 3:0. Први гол Војводина постигла је тек у шестом минуту, након којег су црвено-бели консолидовали редове, али је контролу игре ипак и даље држала екипа из Панчева. Гости су одржавали предност углавном захваљујћи чврстој одбрани али и грешкама играча Војводине. У 23. минуту Војводина је успела да изједначи, али у наредним минутима Динамо поново преузима надмоћ на терену и решева прво полувреме са три гола предности.

У других 30 минута потпуно друга слика. Момци у црвено белом врло брзо су успели да неутралишу предност Динама, а голгетерски се веома разиграо Грозданић који је уз Пешића био најефиксанији појединац са 7 постигнутих голова. Играо се 36. минут када је Војводина први пут повела, а утакмицу су преломили  своју у корист када је седмерац одбранио најбољи појединац Арсенић меча арсенић у 44. минуту. Након тога изабраници Боже Рудића потпуно преузимају конторлу на мечу, а у 54. минуту стижу и до највеће прдности од пет голова. До краја сусрета успели су да сачивају четири и освоје веома важне бодове у борби за титулу.

М. Фаркаш

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести