Воша руши традицију

Фудбалери Војводине, након првенствене паузе, данас настављају суперлигашке мегдане, а озбиљно искушење их очекује на Врачару, у мечу против све бољег Рада. “Грађевинари” су традиционално неугодни

 за црвено – беле и имају бољи међусобни скор. Наиме, од 53 до сада одиграна меча, Рад је победио 17 пута, Воша једном мање, 20 утакмица је завршено без победника, а на страни Новосађана је гол разлика - 61:58.Но, ови подаци за тренера Војводине Зорана Марића немају значај.

- Статистика ме не брине, брине ме Рад, који има добру екипу и игра са све већим самопоуздањем,плус пред својом публиком, а Војводине је ове сезоне велики мотив сваком противнику. Ми смо паузу искористили да се физички одморимо и психички опоравимо од два везана пораза. И поред тога, мислим да нисмо у лошој серији, с тим ако не постигнемо повољан резултат – бићемо. Очекујем да на Врачару за нас буде тешко и компликовано, али надам се да ћемо имати снаге и знања да не изгубимо, а било би идеално да победимо – рекао је Марић.

Кадровска ситуација међу црвено – белима је знатно боља него пре неколико дана. У тим се враћа Дарко Пушкарић, у комбинацији је и Нино Пекарић, али брзоноги Енвер Аливодић се и даље није опоравио од повреде мишића, па данас неће бити у стаставу. По свој прилици, уместо њега ће заиграти  Слободан Новаковић.- Утакмица са Радом је врло битна. Након дца пораза, одморили смо се и збили редове, па сматрам да имамо снаге и квалитет да победимо екипу Рад – рекао је Новаковић.

Д. Кнежић

Жреб никоме по вољи

Зоран Марић прокоментарисао је жреб за четвртфинале Купа Србије, Војводина иде на Баново брдо.
- Сматрам да жреб није био наклоњен ни Чукаричком ни нама. Најтежи ривали за нас су били Партизан и Чукарички, а имали смо среће да не добијемо црно – беле из Хумске. За кратко време Војводина и Чукарички ће одиграти две утакмице, у Новом Саду првенствену, а у Београду у Купу. Верујем у потенцијал мојих фудбалера - рекао је Марић.

 

ЈЕЛЕН СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ – 13. КОЛО

Субота
БЕОГРАД: Рад - Војводина  (13)
ПЕЋИНЦИ: Доњи Срем - Спартак  (13)
КРАГУЈЕВАЦ: Раднички  - Црвена звезда  (13)
БЕОГРАД: Вождовац - Нови Пазар  (13)
ЧАЧАК: Борац - Раднички (Н) (17)

Недеља
БЕОГРАД: ОФК Београд - Младост (13)
БЕОГРАД: Чукарички - Јагодина  (13)
БЕОГРАД: Партизан - Напредак  (17)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести