Воши умор не сме да буде алиби

После проласка у четвртфинале Купа Србије, након бољег извођења пенала у Новом Пазару, пред фудбалерима Војводине у недељу је нови, веома тежак изазов. У дербију 14. кола

Суперлиге Новосађани гостују у Нишу, где ће им домаћин бити тим Радничког. Нишлије се тренутно налазе на петом месту на табели, иза њих је успешно гостовање Партизану у Београду и освојен бод (1:1), па је јасно због чега је сусрет “Реала с Нишаве” и другопласиране “Старе даме” из Новог Сада проглашен за најзанимљивију утакмицу првенствене рунде.

- Веома битна била нам је Куп утакмица у Новом Пазару - рекао је шеф стручног штаба Војводине Ненад Лалатовић. - Одиграли смо добро, прошли у четвртфинале, додуше тек после бољег извођења једанаестераца, али та утакмица није дошла у право време за нас, јер у року од пет дана поново ћемо доста времена провести у аутобусу. Следи нам још један ни мало лаган изазов. Јесу моји играчи уморни од дугог путовања, али то не признајем ни за какав алиби. Професионалци смо и мораћемо да будемо добри, прави и тражим од фудбалера да сваки сусрет одиграју као да им је последњи. Само уколико пружимо 100 одсто могућности у Нишу можемо да дођемо до позитивног резултата.

Раднички је ривал који нарочито добро игра на свом стадиону, где нико са сигурношћу не може да рачуна на освајање бодова.

- Пред нама је дерби и то на терену где нас никада не дочекују оберучке, што се посебно односи на навијаче Радничког. Наравно, ми се никога не плашимо, идемо у Ниш да се надигравамо и покажемо да смо ми Војводина. Изузетно ценим Нишлије, мог колегу Миму Раставца и његове ученике, али највише поштујем моје играче. У ривалској екипи посебно бих издвојио Стојановића који је феноменалан фудбалер. Ту је и наш Павков у шпицу, опасни су и квалитетни Мркић и Булатовић... Све у свему, искусна су екипа и могу свакога у лиги да победе. Са друге стране, ми играмо добро и код куће и на страни и очекујем добру, лепу, праву првенствену утакмицу.

И пред овај дерби, Војводина има одређених здравствених проблема у тиму.

- Аксентијевић је болестан и под знаком је питања да ли ће конкурисати за тим. Трифуновић је повредио чашицу и на њега нећу моћи да рачунам у наредних десетак дана, а на повреду леђа пожалио се и Максимовић, па још увек нисам начисто хоће ли бити спреман за сутрашњи сусрет. Остали играчи су здрави и на њих могу да рачунам - казао је Лалатовић.

Утакмица Раднички - Војводина игра се у недељу од 17 часова, уз ТВ пренос на првом каналу Аренаспорта.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести