Вучелић: Нити клуб тоне, нити се управа "чешља"

Председник Фудбалског клуба Партизан Милорад Вучелић оценио је данас да тај клуб нити тоне нити се управа "чешља" и да је УЕФА одредила драконску казну Партизану зато што је српски клуб.

Вучелић је рекао за Тв Пинк да је престао разлог за суспензију УЕФА Партизана - са евро сцене у првој од наредне три сезоне када избори пласман зато што "од данас не постоји разлог за супсензију пошто ће данас бити измирене обавезе" према повериоцима.

Вучелић је рекао да дуг црно-белих износи само 370.000 евра и да ће то решити уз помоћ државе.

То су глупости да је Патизан пред колапсом, нагласио је председник клуба.

"То је била неуобичајена комуникација са УЕФА зато што је ова казна стварно престрога, за разлику од двадесетак клубова који имају много гору ситуацију, док наша није тако страшна", рекао је Вучелић.

Он је потврдио да је Телеком уплатио аванс Партизану од 56 милиона динара.

"Јесте, исплаћено је 56 милиона динара, али то није за нове обавезе већ старе плус нове обавезе", навео је Вучелић.

Он је рекао да је Партизан упутио жалбу Суду за спортску арбитражу у Лозани на суспензију УЕФА и објаснио да сада постоје разне могућности у оквиру решавања овог проблема.

"Може се одредити посредник и ми управо на томе радимо, имаћемо састанке у УЕФА, могуће је то решити. Ја сам оптимиста и мислим да ћемо ми то решити", навео је Вучелић додајући да ће то бити бити решено поравнањима и на легалан начин.

Он је рекао да је један од разлога за казну Партизана и то што ужива овакав третман у нашој штампи.

"Наша штампа се, такође, преноси у друге штампе. Зато што ми, као што навијамо против (кошаркашког тренера) Жељка Обрадовића, тако навијамо и против Партизана", рекао је Вучелић.

На питање колики је укупан дуг Партизана, Вучелић је рекао да ће се то знати када буде готов завршни рачун.

"Али, он ће бити мањи од 15 милиона евра односно мање него што је био раније", навео је Вучелић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести