Вучић и дрес - писмо о намерама

Председник ЈСД Партизан Душко Вујошевић изјавио је да је гест премијера Александра Вучића, када је колеги из Францусеке Мануелу Валсу поклонио дрес Црвене звезде помало чудан и непристојан.

Вујошевић је то протумачио као да је у питању писмо о намерама и навео да би први човек владе требало да има исту дозу одговорности као и моћи, да мора да буде премијер целој земљи, а не само једном клубу.

- Није само дрес, и књигу је поклонио. Мало чудан потез, он је премијер целе земље и мислим да прво човек колико год има моћи толико има и одговорности. Чудно је да на том нивоу, у размени поклона државника, даје дрес једног клуба, па макар то био и највећи клуб у једној земљи. То може да се тумачи и као писмо о намерама. Ја доста дуго причам из свог угла, угла спорта, а не из личног угла, иако сам за Европу јер мислим да смо Европљани.

Мада би у неке велике сарадње са онима који су нас бомбардовали улазио после процеса распадања осиромашеног уранијума – то је за неких 20.000 година - рекао је Вујошевић после победе над екипом МЗТ.Тренер црно-белих навео је да је третман према два највећа српска клуба драстично другачији и такав однос навео идејом „једног народа, једног клуба и једног вође“.

- Не постаје се део Европе јер вас они прихвате што правите одређене калкулације и уступке, него је Европа изнутра, да ту буде господско понашање, да нема цензуре штампе, да је премијер свих грађана. Он, наравно, има право да навија за Црвену звезду, али ми се чини да живи у свом свету и да је тај потез показатељ једне идеје на коју сам ја упозорио доста давно. Она би се најкраће формулисала као ’један народ, један клуб, један вођа’.

Та идеја се добро реализује у третману према играчима ЈСД Партизан, у ономе шта се дешава са стадионом, који је на правди бога узет од Партизана и све су гласније приче да је само питање времена да ће стадион бити изгубљен у судском процесу. У међувремену, прави се урбанистички план о свему што је Партизан 2006, када је имао и инвеститора и план, требало да добије. То се сада омогућава Црвеној звезди, а Партизану се одузима стадион.

Вујошевић је нагласио да би одузимање стадиона фудбалском клубу био завршни ударац за све спортове у оквиру ЈСД Партизан.- Одузимање стадиона практично значи један тореадорски ударац, онај завршни, када је у питању егзистенција клубова тог друштва. Осим у случају одбојке, ограђујем се јер они врло добро сарађују са Црвеном звездом. Не би било праведно да причам и у њихово име, већ као председник ЈСД Партизан. Не сматрам тај гест пристојним, грађанским, али шта ћете, не може човек да одговара ни за своје поступке, а не за туђе – истакао је Вујошевић. 
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести